Γνωρίστε τον Nick Waterhouse

nick-waterhouse
ΤΡΙΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο Καλιφορνέζος τραγουδοποιός δημιουργεί ένα μοναδικό μίγμα από 50s ήχους μαζί με σύγχρονα ακούσματα. Πρόσφατα επισκέφθηκε τη χώρα μας στο Gagarin 205. Ας τον γνωρίσουμε...

- O Waterhouse γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλιφόρνια.  Από μικρός έδειξε έφεση στη μουσική και κυρίως στην παραδοσιακή Americana.

- Ανάμεσα στις πρώιμες επιρροές του κατατάσσει τους Bert Berns, Van Morrison και John Lee Hooker.  Στο r&b τον μύησε μια παλιά του φιλενάδα.

- Μεγαλώνοντας αγάπησε τον vintage ήχο και την αισθητική της δεκαετίας του ’50, και μάλιστα μετακομίζοντας στο San Francisco δούλεψε ως πωλητής για το Rooky Ricardo, ένα δισκοπωλείο ειδικευμένο σε δίσκους r&b και soul εκείνης της εποχής.

- Η πρώτη του μπάντα ήταν οι Intelligista,  με επιρροές από Animals και Who.

- To solo ντεμπούτο ΕΡ του, “Some Place”,  το ηχογράφησε και το κυκλοφόρησε το 2010.

- Το 2012 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album του, “Time’s All Gone”, και λίγο μετά άρχισε τις περιοδείες με τους Allah-Las σε Αμερική και Ευρώπη.

- Φέτος κυκλοφόρησε το δεύτερο του ΕΡ, “Holly”.

- Ακόμα και σήμερα υποστηρίζει την παλαιομοδίτικη αισθητική, όχι μόνο στη μουσική του, αλλά και στον τρόπο που ζει. Έχει δηλώσει ότι ξυρίζεται με λεπίδα, κολυμπάει με μαγιό σε στυλ 50s , και η κιθάρα του είναι μία Martin του 1963.  

- Δεν χρησιμοποιεί ψηφιακά εργαλεία για την ηχογράφηση των τραγουδιών του, παρά μόνο αναλογικό εξοπλισμό.

- Αυτόν τον καιρό εργάζεται πάνω στο δεύτερο του album, ενώ παράλληλα έχει αναλάβει την παραγωγή του δεύτερου album των Allah-Las.

Ροζίνα Αράπη