«Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε»… εμφανίζεται στο σινεμά

gone-girl
ΤΡΙΤΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το νο1 best seller της αμερικανίδας Τζίλιαν Φλιν, «Το Κορίτσι που εξαφανίστηκε», μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη από τον Ντέιβιντ Φίντσερ κι εμείς ανυπομονούμε.

Το σκοτεινό θρίλερ της Τζίλιαν Φλιν γίνεται ταινία και βγαίνει στις αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου. Η Τζίλιαν Φλιν είναι μια από τις σημαντικότερες νέες φωνές της αστυνομικής λογοτεχνίας και το best seller της πήρε το δρόμο προς τις κινηματογραφικές αίθουσες, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Όσκαρ Μπεν Άφλεκ.

Το σενάριο της ταινίας υπογράφει η ίδια η συγγραφέας, ενώ στο ρόλο της μυστηριώδους Έιμι, βρίσκεται η βρετανίδα Ρόζαμουντ Πάικ.

Το βιβλίο της Φλιν είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ με κοινωνικές διαστάσεις και με πωλήσεις που αγγίζουν τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα. Ξεδιπλώνει την ιστορία ενός

φαινομενικά ειδυλλιακού γάμου, αποτυπώνοντας την παράνοια που μπορεί να κρύβεται στο μυαλό των «χρυσών παιδιών» που ενηλικιώθηκαν στις ΗΠΑ κατά την ανέμελη δεκαετία του ’90. Παράλληλα, το βιβλίο θίγει την κατάρρευση των παραδοσιακών ΜΜΕ και την ανεργία των κάθε λογής γραφιάδων στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Η ταινία θα προβληθεί και στο πλαίσιο του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας», την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, στις 7:30 μ.μ., στον κινηματογράφο Odeon Όπερα.

Ο δημιουργός των αριστουργηματικών Seven και Fight Club επιστρέφει με τη διασκευή του συναρπαστικού βιβλίου της Φλιν και ετοιμάζεται ήδη για τα Όσκαρ, αφού όλα δείχνουν πως η ταινία του θα είναι από τις καλύτερες της σεζόν.

Το βιβλίο της κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο