Γνωρίστε τον Asap Rocky

asap-rocky
ΠΕΜΠΤΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Ο νεαρός rapper αποτελεί ένα από τα νέα μεγάλα αστέρια της hip hop σκηνής, με πολλές συνεργασίες και μοναδικό look.

- Το πραγματικό του όνομα είναι Rakim Mayers και γεννήθηκε στο Harlem το 1988. Το όνομα του το πήρε από τον θρύλο του hip hop Rakim. Η πρώτη του προσπάθεια να ραπάρει ήταν σε ηλικία 8 ετών στα γενέθλια της αδερφής του.

- To 2007 έγινε μέλος της hip hop κολλεκτίβας ASAP mob, από την οποία υιοθέτησε την σημερινή του περσόνα. Τα αρχικά ASAP σημαίνουν Always Strive and Prosper.

-  Η αρχή της συνεργασίας του και φιλίας του με τον Drake,  έγινε όταν το 2012, άνοιγε τις συναυλίες του διάσημου rapper.
-  Μετά την επιτυχία της πρώτης του κυκλοφορίας “ LiveLoveA$AP”, υπέγραψε ένα συμβόλαιο 3 εκατομμυρίων δολαρίων με τη Sony.

-Έχει εμφανιστεί στο videoclip της Lana Del Rey “National Anthem”, αναπαριστώντας μια διαφορετική εκδοχή του πρώην Προέδρου των Η.Π.Α. John Kennedy, ενώ η τραγουδίστρια υποδύεται τη Jackie Kennedy.

- Είναι και σκηνοθέτης videoclip, ανάμεσα τους το “Blunt after Blunt” του Danny Brown.

-  Στο videoclip για το κομμάτι του “Fashion Killa” πρωταγωνιστεί η Rihanna.

-  Το ντεμπούτο album του, με τον ίδιο τίτλο με το mixtape που ήταν η πρώτη του κυκλοφορία, κυκλοφόρησε πέρυσι, λαμβάνοντας πολύ καλές κριτικές. Ανάμεσα στα ονόματα που συμμετέχουν, είναι φυσικά ο Drake, o Kendrick Lamar, o 2Chainz και ο Skrillex.

Ροζίνα Αράπη