Βιβλιοπαρουσιάσεις στον Ιανό

biblioparousiaseis-ston-iano

ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΜΑΙΟΥ 2011

Την ευκαιρία να γνωρίσουμε νέα βιβλία και ενδιαφέροντες συγγραφείς μας δίνει ο Ιανός της Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας τον καθιερωμένο κύκλο βιβλιοπαρουσιάσεων.

Το βιβλιοπωλείο Ιανός στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 7) συνεχίζει να συστήνει στους βιβλιόφιλους της πόλης νέες εκδόσεις αλλά και σημαντικούς λογοτέχνες. Η ατζέντα των εκδηλώσεων για αυτή την εβδομάδα έχει ως εξής: την Τρίτη 17 Mαϊου (και ώρα 19:00), ο Γιάννης Μασμανίδης θα παρουσιάσει την ποιητική του συλλογή «Διασάφησις», εκδόσεις Θερμαϊκός. Θα μιλήσουν οι Ρούλα Αλαβέρα, ποιήτρια, και Παύλος Δανελάτος, ηθοποιός.

Την Πέμπτη στις 19 Μαϊου, στις 19:00 σειρά έχει το βιβλίο του Μιχάλη Σπέγγου «Το στοίχημα των ανθρώπων», εκδόσεις Α.Α. Λιβάνη. Θα μιλήσουν οι : Ελευθερία Δημητρομανωλάκη, Συγγραφέας-Αφηγηματολόγος, Παναγιώτης Νούτσος, Καθηγητής Φιλοσοφίας, Μιχάλης Σαλαμπάσης, Καθηγητής Πληροφορικής. Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Κατερίνα Παπαφλωράτου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η εκδήλωση που διοργανώνει στις 20 Μαϊου και ώρα 19:00 η Βορειοελλαδική Ψυχαναλυτική Εταιρεία γιορτάζοντας τα είκοσι χρόνια λειτουργίας της. Στη συζήτηση με θέμα «Τέχνη και Ψυχανάλυση: μιλώντας για εικόνες» θα συμμετέχει η Φανή Τριανταφύλλου, ψυχίατρος, ψυχοθεραπεύτρια με εξειδίκευση στην ψυχαναλυτική ψυχοθεραπεία και στη συστημική ψυχοθεραπεία.

Μια βίντεο-κατασκευή της Φανής Τριανταφύλλου θα θέσει μια σειρά ζητημάτων: Πώς βλέπει η ψυχανάλυση την τέχνη; Πώς προσεγγίζει τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα και τον/την δημιουργό τους; Μια περιγραφή - ένα “collage” διαλόγου, εικόνων, μουσικής.

Πληροφορίες: Αλυσίδα Πολιτισμού Ιανός, στη Θεσσαλονίκη (Αριστοτέλους 7)