5 αγαπημένα παιδικά βιβλία από τον Ρόαλντ Νταλ

dahl
ΠΕΜΠΤΗ, 09 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Όσοι διαβάσαμε Ρόαλντ Νταλ όσο ήμαστε παιδιά, σίγουρα θα θυμόμαστε με χαμόγελο τις ιστορίες του. Ας θυμηθούμε 5 από τα βιβλία του που αξίζει να περάσουμε και στην επόμενη γενιά.

Ματίλντα

Η ιστορία της μικρής Ματίλντα, ενός παιδιού έξυπνου, λογικού κι ευαίσθητου, σίγουρα θα εμπνεύσει τους μικρούς βιβλιοφάγους και θα αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για έναν κόσμο όπως θα έπρεπε να είναι.

Ο απίθανος κύριος Φοξ

Ο απίθανος κύριος Φοξ το έχει βάλει στα πόδια και τρέχει για να γλιτώσει από τους τρεις κτηματίες, που τον έχουν πάρει στο κατόπι. Αυτό που δεν ξέρουν όμως, είναι ότι ο κύριος Φοξ δεν είναι μια συνηθισμένη αλεπού και δεν παραδίδει εύκολα τα όπλα. Θα εφαρμόσει λοιπόν, το πιο απίθανο σχέδιο για να σώσει τον εαυτό του και να βάλει τα γυαλιά στους αδίστακτους κτηματίες.

Ο Τζίμης και το Γιγαντοροδάκινο

Από τότε που έχασε τους γονείς του, ο Τζίμης ζούσε με δύο θείες του. Και οι δυο τους, όμως, ήταν στριμμένες και έκαναν αφόρητη τη ζωή του μικρού Τζίμη. Του φέρονταν σκληρά, τον έβαζαν να κάνει σκληρές δουλειές και δεν τον άφηναν ποτέ να βγει έξω από το φράχτη του σπιτιού τους. Ώσπου ξαφνικά μια μέρα έγινε κάτι πολύ παράξενο, κάτι μαγικό, που άλλαξε ολότελα τη δυστυχισμένη ζωή του Τζίμη και του χάρισε το πιο απίστευτο, το πιο συναρπαστικό ταξίδι του κόσμου.

Οι μάγισσες

Σήμερα οι μάγισσες δεν φορούν μακριούς μανδύες και ψηλά καπέλα, ούτε πετάνε καβάλα στα σκουπόξυλα. Κρύβουν τον παλιοχαρακτήρα τους και τις μηχανορραφίες

τους πίσω από το ευχάριστο πρόσωπο μιας συνηθισμένης γυναίκας και κυκλοφορούνε άνετα ανάμεσά μας. Ένα αστείο, υπέροχο, απολαυστικά αηδιαστικό, περιπετειώδες βιβλίο.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας

Το βιβλίο που έγινε ταινία και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από μικρούς και μεγάλους, περιγράφει την ιστορία πέντε παιδιών που πήραν την άδεια να επισκεφτούν το εργοστάσιο σοκολάτας του κυρίου Βόνκα. Τι συνέβη όμως, όταν συνάντησαν τον διάσημο κύριο Βόνκα; Τι συνέβη όταν βλέπουν για πρώτη φορά τους παράξενους εργάτες που μιλούν μόνο με στίχους και τι συνέβη όταν ένα από τα παιδιά παρακούσει τις εντολές του κυρίου Βόνκα;

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ψυχογιός