Οι 5 καλύτερες μπάντες της μεγάλης οθόνης

blues-brother
ΤΕΤΑΡΤΗ, 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Μερικές μπάντες θα έκαναν μεγάλη καριέρα αν ήταν πραγματικές. Δυστυχώς όμως ήταν απλά δημιουργήματα της φαντασίας ενός σεναριογράφου, παίζοντας ρόλο-κλειδί σε κάποιες από τις πιο αγαπημένες μας ταινίες.

1. The Blues Brothers

Οι δύο φιγούρες που δημιούργησε το δίδυμο των John Belush και Dan Akroyd, πέρασαν στην ιστορία. Στην ταινία-σταθμό στην καριέρα τους περνάνε από κάθε είδους περιπέτειες, ενώ παράλληλα ερμηνεύουν και μερικά κλασικά τραγούδια παρέα με αστέρες της μουσικής όπως η  Aretha Franklin και ο Ray Charles.

2. The Venus In Furs

Σαφής αναφορά στον David Bowie στη Ziggy Stardust περίοδο του, το συγκρότημα όπως και η ταινία, αναφέρονται στην εποχή του glam rock και στην έρευνα ενός δημοσιογράφου να βρει τον αγαπημένο του rock star μετά τη μυστηριώδη εξαφάνιση του.

3. Barry Jive and the Uptown Five

Αν και συνεχώς άλλαζαν το όνομα τους –αρχικά λέγονταν Sonic Death Monkey- η μπάντα του Jack Black στην ταινία High Fidelity, χαρακτηριζόταν από ακραίο σνομπισμό απέναντι στον οποιονδήποτε δεν καταλάβαινε το “όραμα” τους. Αξέχαστη πάντως μένει η ερμηνεία τους στο “Let’s Get It On” λίγο πριν το τέλος της ταινίας.

4. Figrin D’An And The Modal Nodes

Το όνομα μπορεί να μη σας λέει τίποτα, αλλά πρόκειται για την μπάντα εξωγήινων που εμφανιζόταν στο Star Wars γνωστή αλλιώς ως Cantina Band. Μάλιστα κάθε μέλος έχει και δικό του όνομα.(Nalan Cheel, Tedn Dahai, Doikk Na’ta, Ickabel G’ont, Tech Mo’r, και Lirin Car’n).

5. Stillwater

Ένα συγκρότημα στο Almost Famous, που βάδιζε πιστά στα βήματα των rock συγκροτημάτων των 70s, με όλα όσα σημαίνει αυτό, δηλαδή μεταξύ τους αψιμαχίες, προβλήματα με ναρκωτικά, φανατισμένες groupies, αλλά κυρίως με υπέροχη μουσική.