5 καλλιτέχνες που μίσησαν τα albums τους

rem
ΔΕΥΤΕΡΑ, 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Μπορεί το κοινό και οι κριτικοί να τα αγκάλιασαν, οι ίδιοι οι καλλιτέχνες όμως δεν θέλουν να ακούνε για μερικές από τις προηγούμενες δουλειές τους.

1. REM – Around The Sun

Το 13 είναι μάλλον γρουσούζικος αριθμός για το συγκρότημα, μιας και το 13ο album της καριέρας τους,  ήταν σύμφωνα με τους ίδιους το χειρότερο τους. Ο Peter Buck, είπε ότι το αποτέλεσμα δεν ακουγόταν, και ότι σου άφηνε την αίσθηση ανθρώπων που βαριόντουσαν την όλη διαδικασία.

2. The Beatles- Let It Be

Παρότι πρόκειται για ένα από τα πιο πετυχημένα τους album, η διαδικασία των ηχογραφήσεων ήταν γεμάτη αναταραχές, με τον George Harrison να εγκαταλείπει για μερικές μέρες ύστερα από καυγάδες με τον Lennon και τον McCartney. Ο  τελευταίος ήταν επίσης πάρα πολύ εκνευρισμένος με το γεγονός ότι κανένας δεν τον ενημέρωσε ότι ο παραγωγός Phil Spector θα ήταν υπεύθυνος για το τελικό αποτέλεσμα. 

3. U2-Pop

Ο Edge χαρακτήρισε το συγκεκριμένο album ως ένα συμβιβαστικό project από την αρχή ως το τέλος.  Όπως δήλωσε,  τα μέλη της μπάντας βρίσκονταν σε μια τρελαμένη κατάσταση όπου έπρεπε να ηχογραφήσουν και να οργανώσουν την περιοδεία του, με αποτέλεσμα τα τραγούδια τους να ακούγονται ως προχειροδουλειές.

4. The Rolling Stones- Their Satanic Majesties Request

Ένα από τα χειρότερα albums των Stones, όπως υποστηρίζουν όλοι, ακόμα και η μπάντα.  Ο Mick Jagger έχει δηλώσει ότι ο δίσκος είχε μέσα πολλά σκουπίδια και γεμίσματα, αλλά σε μια περίοδο πολλών ναρκωτικών και ελεύθερου χρόνου, δεν είχε βρεθεί κανένας σύμφωνα με τον ίδιο, να τους συμβουλεύσει για να φτιάξουν ένα σωστό album.

5. The Who-It’s Hard

Ο Roger Daltrey έχει πει ότι αυτό το album δεν έπρεπε ποτέ να κυκλοφορήσει, μιας και ήταν πλήρως καθοδηγούμενο από τους παραγωγούς, που δέχονταν πιέσεις από τη δισκογραφική εταιρεία, με το αποτέλεσμα να μην ικανοποιεί φυσικά την μπάντα. Ο Daltrey μίλησε και για τις αψιμαχίες του με τον Pete Townsend, όταν του έλεγε ότι αυτός ο δίσκος τους δεν έπρεπε ποτέ να δει το φως της δημοσιότητας, αλλά ο Townsend τον αγνοούσε.

Ροζίνα Αράπη