Τέσσερις φωτογράφοι με... πολλούς ορίζοντες
Έργο του Ανδρέα Σχοινά
Οι Βασίλης Γεροντάκος, Άγγελος Μίχας, Βασίλης Ραγουζαρίδης και Ανδρέας Σχοινάς μας εκθέτουν τους ορίζοντές τους σε μια φωτογραφική έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη και ο Φωτογραφικός Κύκλος.
Η έκθεση «Φωτογραφικοί Ορίζοντες» επιχειρεί να δώσει το στίγμα και τα όρια του είδους της φωτογραφίας που καλλιεργείται στον Φωτογραφικό Κύκλο και υποστηρίζεται από τους φωτογράφους οι οποίοι είναι μέλη του.
Η ομαδική αυτή έκθεση αποτελείται στην ουσία, από τέσσερις ατομικές εκθέσεις: δύο με ασπρόμαυρες και δύο με έγχρωμες φωτογραφίες, η κάθε μία από τις οποίες κινείται σε διαφορετική θεματική και αισθητική περιοχή από τις άλλες, ενώ όλες μαζί αναδεικνύουν τα κοινά στοιχεία της φωτογραφικής ταυτότητας του Φωτογραφικού Κύκλου.
Οι δύο «ασπρόμαυροι» φωτογράφοι είναι ο Βασίλης Ραγουζαρίδης και ο Ανδρέας Σχοινάς και οι δύο «έγχρωμοι», ο Βασίλης Γεροντάκος και ο Άγγελος Μίχας. Ο τίτλος της έκθεσης είναι μια αναφορά στα σημεία του καλλιτεχνικού ορίζοντα, στο πλαίσιο των οποίων φυγόκεντρες και κεντρομόλες δυνάμεις διαφυλάττουν την ιδιαιτερότητα του κάθε δημιουργού, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα και την καλλιτεχνική του συγγένεια με τους υπόλοιπους.
Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ του Μουσείου Μπενάκη και του Φωτογραφικού Κύκλου. Ο Φωτογραφικός Κύκλος φιλοξενείται εδώ και επτά χρόνια από το Μουσείο Μπενάκη, όπου πραγματοποιεί τα φωτογραφικά σεμινάρια κάθε Τετάρτη και τις Συναντήσεις του κάθε Πέμπτη, καθώς και ομαδικές εκθέσεις μελών του, όπως η επετειακή έκθεση «Είκοσι χρόνια Φωτογραφικός Κύκλος 1988 – 2008» με την πρωτοποριακή προβολή των φωτογραφιών σε οθόνες υπολογιστών.
Πληροφορίες: Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό Κτήριο, Κουμπάρη 1, 210 3671000, www.benaki.gr , διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 12/6, ωράριο λειτουργίας Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή, Σάββατο 9.00-17.00, Πέμπτη 9.00-24.00, Κυριακή 9.00-15.00, Τρίτη κλειστά.







