Τα «Συγκείμενα» της Βασιλικής Μάττα στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης

ta-sugkeimena-tis-basilikis-matta-sto-galliko-institouto-thessalonikis

ΤΡΙΤΗ, 24 ΜΑΙΟΥ 2011

Το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας τους νέους καλλιτέχνες της πόλης οι οποίοι συνδέονται με τον γαλλόφωνο χώρο, φιλοξενεί από τις 25 Μαΐου, την πρώτη ατομική έκθεση της εικαστικού Βασιλικής Μάττα με τίτλο «Συγκείμενα / Contextes».

Tο εκτεταμένο ζωγραφικό περιβάλλον που παρουσιάζει η Βασιλική Μάττα στο πλαίσιο της έκθεσης, οι πίνακες με θέμα την φύση και τον άνθρωπο, συμβιώνουν με τις πιο πρόσφατες δημιουργίες της, μια σειρά σχεδίων μεγάλων διαστάσεων, τις «Μαγεμένες», στις οποίες δανείζεται πρόσωπα από εμβληματικά έργα της ιστορίας της τέχνης, κυρίως της Αναγέννησης.

«Πρόκειται για γυναικείες φιγούρες όπως η Πιετά του Μιχαήλ Άγγελου, οι τρεις Χάριτες από την Άνοιξη του Μποτιτσέλι ή η σύζυγος από το Πορτραίτο του ζεύγους Αρνολφίνι του Γιαν Βαν Άυκ, τις οποίες προσεγγίζει με έναν πρωτότυπο, προσωπικό τρόπο, με μια σύγχρονη ματιά, τοποθετώντας τις σε μια νέα συνθήκη» σημειώνει η Δόμνα Γούναρη, επιμελήτρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Βασιλική Μάττα γεννήθηκε το 1979 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο τμήμα Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Saint Etienne στη Γαλλία απ’ όπου πήρε το Κρατικό Δίπλωμα Πλαστικών Τεχνών και το Ανώτατο Κρατικό Δίπλωμα Πλαστικής Έκφρασης. Ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη και έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στη Γαλλία.

Πληροφορίες: Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, Λεωφόρος Στρατού 2Α, Θεσσαλονίκη, 2310 821 231, www.ift.gr , διάρκεια μέχρι τις 10 Ιουνίου, εγκαίνια Τετάρτη 25 Μαΐου στις 8 μ.μ., ώρες λειτουργίας Δε-Πα 11:00-13:00 και 18:00-21:00, Σα 11:00-14:00