7 μουσεία που θα σας κάνουν να… ανατριχιάσετε

mumias
ΤΡΙΤΗ, 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

Βαρεθήκατε τους πίνακες του Πικάσο, του Βαν Γκογκ και του Ρενουάρ; Αναζητάτε περισσότερη δράση και αδρεναλίνη στα ύψη; Τα παρακάτω μουσεία πιθανώς να σας δώσουν ό,τι ζητάτε.

El Museo De Las Momias, Guanajuato, Μεξικό

Πάντα αναρωτιόσασταν τι υπάρχει κάτω από έναν τάφο; Τόε είστε τυχεροί, γιατί αυτό εδώ το μουσείο λέγεται ότι περιλαμβάνει τα σώματα εκείνων που δεν μπόρεσαν να ταφούν στο δημοτικό κοιμητήριο και σε μορφή μούμιας διατηρούνται εδώ. Το πρόσωπο της κάθε μούμιας είναι τρομακτικό και κάθε μία από αυτες λένε ότι περιδιαβαίνει στο μουσείο. Οι μούμιες είναι χωρισμένες σε αστείες κατηγορίες, όπως “μωρά-μούμιες” ή “τραγικοί θάνατοι”.

Torture Museum, Άμστερνταμ

Στο Torture Museum του Άμστερνταμ θα βρείτε διάφορα εργαλεία βασανιστηρίων που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν, όπως η καρέκλα ανάκρισης ή ο... κρανιοθραύστης.

Vent Haven Museum, Fort Mitchell, Κεντάκι

Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι τα εκθέματα του μουσείου αυτού ζωντανεύουν τα βράδια. Παραδόξως, το μουσείο αυτό δεν γεμίζει με επισκέπτες κάθε μέρα, για αυτό πρέπει να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων για να το επισκεφθείτε. Μπορεί δηλαδή να βρεθείτε εκεί μέσα μόνοι σας μαζί με τρομακτικές κούκλες κι άλλα απαίσια πλάσματα.

Siriraj Forensic Museum, Μπανγκόγκ, Ταϊλάνδη

Θέλετε να δείτε τον θάνατο από πολύ κοντά; Εδώ θα βρείτε από το σώμα του σχιζοφρενή δολοφόνου που σκότωνε και έτρωγε παιδιά, μέχρι αποκεφαλισμένα σώματα και πολλά πολλά άλλα.

Glore Psychiatric Museum, St. Joseph, Missouri

Το Glore Psychiatric Museum παρουσιάζει την ιστορία της τοπικής ψυχιατρικής κλινικής, που λειτουργεί για 130 χρόνια, με πιστά αντίγραφα και εκθέματα αλληλεπίδρασης.

The Museum Of Death, Hollywood, Καλιφόρνια

Το μουσείο αυτό διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή έργων των μεγαλύτερων δολοφόνων  του κόσμου. Μην παραλείψετε να δείτε  φωτογραφίες από εγκλήματα του Charles Manson. Τα εκθέματα είναι αρκετά τρομακτικά για αυτό πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

Meguro Parasitological Museum, Τόκιο, Ιαπωνία

Εδώ θα δείτε από παράσιτα και μικροοργανισμούς που ζουν μέσα μας μέχρι ανθρώπινα όργανα και ταριχευμένα ζώα. Τρομακτικό;