Τα καλύτερα ποιήματα όλων των εποχών

poem
ΠΕΜΠΤΗ, 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Από τον Σαίξπηρ μέχρι τον Λόρδο Βύρωνα και τον Τόμας Έλιοτ, η ποίηση έχει κάτι το μοναδικό και μαγικό. Ποια είναι όμως, 5 από τα καλύτερα ποιήματα όλων των εποχών;

«Τα Σονέτα του Σαίξπηρ» Γουίλιαμ Σαίξπηρ

Τα «Σονέτα του Σαίξπηρ» είναι ίσως τα καλύτερα που έχουν γραφτεί ποτέ και τα πιο ερωτικά. Ο ποιητής βάζει όλη του την δεξιοτεχνία σε καταστάσεις που απαιτούν μουσικότητα και λογική. Το αποτέλεσμα αγγίζει την τελειότητα.

«Δον Ζουάν» Λόρδος Βύρωνας

Αν και η φήμη του τον έχει ταυτίσει με τον απόλυτο ρομαντισμό, ο Λόρδος Βύρωνας αγαπούσε τα έξυπνα αστεία. Ο Δον Ζουάν είναι το αποκορύφωμα αυτού του στιλ.

«Eugene Onegin» Alexander Pushkin

Το Eugene Onegin είναι το  καλύτερο ποίημά του. Είναι μια νουβέλα με στίχους, για τον ανταγωνισμό, την αγάπη και την μοναξιά, αλλά μέσα από πολύ ζωντανούς χαρακτήρες και περιγραφές.

Τα ποιήματα της Emily Dickinson

Η Emily Dickinson πέρασε τη ζωή της μέσα στην έκσταση. Τα μικρά αλλά εκρηκτικά της ποιήματα είναι γεμάτα χρώμα, δόξα και ψυχή. Η δουλειά της έγινε γνωστή μετά τον θάνατό της, όταν η αδερφή της ανακάλυψε τα ποιήματά της.

«Ρημαγμένη Γη», Τόμας Έλιοτ

Ο Τόμας Έλιοτ αναφέρεται στη σωτηρία της ρημαγμένης γης, χωρίς το αποτέλεσμα να είναι βέβαιο, αλλά πιθανό. Αναπτύσσει το έργο του με εικόνες από τη φύση, τους μύθους και τη θρησκεία.