Τέλος στον εφησυχασμό της μικροαστικής αισθητικής

palaska
ΤΡΙΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Στον εκθεσιακό χώρο του παλαιοπωλείου Μαρτίνος παρουσιάζεται η ατομική έκθεση της Αλίκης Παλάσκα με τίτλο «Παζάρια», από την Τρίτη 25 Νοεμβρίου.

Ένα σύνολο από γλυπτά έχουν δημιουργηθεί από φθηνά bibelot καταστρέφοντας τον εφησυχασμό μιας μικροαστικής αισθητικής. Αντίγραφα με μαρκαδόρους πάνω σε υφάσματα ταπετσαρίας δημιουργούν μια dark εικονογραφία ενεργοποιώντας γλυκανάλατα prints.

Με τα κοπτικά οι εικόνες προκύπτουν από τη διαδικασία του σκισίματος αποσυνθέτοντας την πολυτιμότητα. Η εγκατάσταση αυτή ανασυνθέτει την έννοια της διαπραγμάτευσης όπου παζαρεύονται αξίες, πρότυπα, κατοχυρώσεις.

Η Αλίκη Παλάσκα ανήκει στη νέα γενιά καλλιτεχνών που από το 2000 συνθέτουν τη σύγχρονη ελληνική τέχνη, η οποία αναδύθηκε παράλληλα με τους Young British Artists. Στη  δουλειά της εκφράζεται  με διαφορετικά μέσα, τα  οποία οπτικοποιούνται σε μορφή εγκαταστάσεων. Οι αναφορές της είναι από το χώρο της κουλτούρας  underground και της rock φιλοσοφίας  στοχεύοντας στην ανατροπή της περιρρέουσας ατμόσφαιρας.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός τέχνης Χριστίνα Πετρηνού.

Πληροφορίες: Παλαιοπωλείο Μαρτίνος, Πινδάρου 24, Κολωνάκι, διάρκεια μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου.