Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου

soti-triantafillou
ΤΡΙΤΗ, 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το νέο μυθιστόρημα της Σώτης Τριανταφύλλου έχει τίτλο «Μηχανικοί καταρράκτες» και παρακολουθεί την ιστορία ενός άνδρα που ήταν γυναίκα, μελετώντας παράλληλα τις σχέσεις, τις διαφορές αλλά κυρίως τις ομοιότητες ανάμεσα στους ανθρώπους.

Υπόθεση: Οι «Μηχανικοί καταρράκτες» είναι η ιστορία του Σαλ που, στην πραγματικότητα, είναι η Σάλλυ. Ο Σαλ ταξιδεύει μέχρι το Μεξικό για να υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου, για να βρει την αληθινή του ταυτότητα και να αναλάβει την ευθύνη της.

Οι «Μηχανικοί καταρράκτες» είναι μια αφήγηση για τις διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους, αλλά κυρίως για τις ομοιότητες, για τη φιλία και τον έρωτα που μπορούμε να συναντήσουμε σε απροσδόκητες στιγμές, σε απροσδόκητους τόπους.

Όπως λέει ο Σαλ, «οι άνθρωποι είναι προβλέψιμοι, εκτός από τις φορές όπου είναι απρόβλεπτοι». Σε αυτό το βιβλίο οι άνθρωποι είναι, όπως πάντα και με τον τρόπο του ο καθένας, χαριτωμένοι, γεμάτοι γλυκύτητα, παιδιάστικοι κι αξιαγάπητοι.

Η συγγραφέας: Η Σώτη Τριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Τα περισσότερα βιβλία της τοποθετούνται σε μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου, ενώ αντλεί τα θέματά της από τα προβλήματα της ιστορίας και της ανθρωπότητας. Με τον λόγο της καταφέρνει να ταξιδεύει τον αναγνώστη σε διαφορετικούς πολιτισμούς αλλά και σε διαφορετικές εποχές.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη