Δύο ιδιαίτερες εκθέσεις ξεκινούν σήμερα

boviatsou
ΠΕΜΠΤΗ, 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Η δουλειά της Christina Michalis εκτίθεται από σήμερα στην Γκαλερί Ελένη Κορωναίου και τα καινούργια έργα της Λαμπρινής Μποβιάτσου φιλοξενούνται στην γκαλερί Thanassis Frissiras.

Η έκθεση της Λαμπρινής Μποβιάτσου έχει τον τίτλο «Disclosures» και περιλαμβάνει τα νέα έργα της ζωργάφου, χρωματιστά μολύβια σε χαρτί, απόδοση αντανάκλασεων σε επιφάνειες ενταγμένες μέσα σε ένα ευρύτερο περιβάλλον. Τα θέματα φέρουν την αίσθηση του φωτογραφικού στιγμιότυπου αποπνέοντας αισθήματα, που τεχνικά αναδύονται μεσα απο την προσήλωση στις λεπτομέρειες, τη φροντίδα για τη φόρμα, την εστίαση σε κοντινά καδραρίσματα, τη λεπτοδουλεμένη αναπαράσταση. Τα απλά καθημερινά αντικείμενα ή οι βιωμένες στιγμές ανασύρονται από τη φθαρτή τους πραγματικότητα και μετατρέπονται σε εφαλτήρια εσωτερικής αναζήτησης.

Στην έκθεση της Christina Michalis από την άλλη, παρουσιάζεται μια σειρά  αφαιρετικών έργων σε καμβά και σε πολυκαρμπονικά πλαστικά πάνελ. Η διαδικασία δημιουργίας των έργων είναι αρκετά αυθαίρετη και αφήνεται κυρίως στο τυχαίο. Σε

αυτήν δεν εμφανίζονται δεξιοτεχνίες, αντιθέτως οτιδήποτε μπορεί να γίνει τέχνη, παρόμοια με ένα Trompe l'œil, μέχρι το έργο να μην διαφέρει από ένα καθημερινό αντικείμενο.

Τα όρια διαλύονται. Η δημιουργία του έργου μοιάζει με το πάγωμα μιας εικόνας σε στιγμιότυπο ταινίας, βρίσκεται δηλαδή σε ασταμάτητη διαδικασία, η οποία διακόπτεται ξανά και ξανά. Πολύ σημαντικό στην δουλειά της Michalis είναι η απελευθέρωση του πίνακα από το πλαίσιο και η απομάκρυνση του από τον κλασικό φορέα της εικόνας. Το έργο γίνεται αντικείμενο, το οποίο δεν διαφοροποιείται από τον χώρο.