Γνωρίστε τους Royal Blood

royal-blood
ΠΕΜΠΤΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το ντεμπούτο της μπάντας εκτοξεύτηκε στο Νο1 των Βρετανικών charts, σπάζοντας ρεκόρ χρόνων. Σε λίγο καιρό αναμένεται να είναι ένα από τα πιο καυτά ονόματα της νέας ροκ σκηνής.

- Η μπάντα που αποτελείται από τον μπασίστα/τραγουδιστή Mike Kerr και τον drummer Ben Thatcher δημιουργήθηκε μόλις πέρυσι στο Brighton της Αγγλίας.

- Αυτό που τους χάρισε γερές δόσεις hype ήταν όταν ο drummer των Arctic Monkeys,  Matt Helders εθεάθη να φοράει μία μπλούζα με το logo του συγκροτήματος στη διάρκεια της εμφάνισης των Monkeys στο περσινό Glastonbury Festival.

- Το πρώτο τους single “Out of The Black” κυκλοφόρησε τον περασμένο Νοέμβριο.

- Ανάμεσα στα πολλά φεστιβάλ που συμμετείχαν, άνοιγαν τις συναυλίες των Arctic Monkeys στις φετινές τους συναυλίες στην Αγγλία.

- O ήχος τους είναι απλός, αλλά θορυβώδεις, πατάει πάνω στις κλασσικές μορφές του ροκ, με επιρροές από Led Zeppelin μέχρι Black Keys.

- Οι συγκρίσεις όμως με την πρώην μπάντα του Jack White ήταν επόμενες αλλά εγκωμιαστικές, μιας και το περιοδικό MOJO  τους θεωρεί ως ό,τι πιο κοντινό υπάρχει εκεί έξω σε μετενσάρκωση των πρώιμων rock αξιών των White Stripes.

- Τον περαμένο Δεκέμβρη ήταν υποψήφιοι για το BBC Sound of 2014.

- Φέτος κυκλοφόρησαν το ομότιτλο ντεμπούτο album τους, το οποίο πήγε κατευθείαν στο νούμερο 1 των Βρετανικών charts.

Ροζίνα Αράπη