Νέα χρονιά με νόστιμες γεύσεις και πρωτότυπες συνταγές

mitarea
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 02 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η κριτικός γεύσης Νίκη Μηταρέα γέμισε το νέο της βιβλίο με 60+1 συνταγές, απλές και νόστιμες για τη νέα χρονιά.

Το νέο βιβλίο της Νίκης Μηταρέα έχει τον τίτλο «Με Κρασί και Ελληνικά» και περιλαμβάνει 61 συνταγές απλές, με κοινό χαρακτηριστικό τη χρήση του κρασιού στην παρασκευή τους, αλλά και την έμφαση στην εντοπιότητα των υλικών.

Το βιβλίο απευθύνεται σε όσους μαγεύονται από τα ελληνικά προϊόντα και γοητεύονται από την ιδέα να μαγειρέψουν κάτι που να είναι τόσο γνώριμο, αλλά και να ξαφνιάζει ταυτόχρονα. Είναι η κουζίνα της σύγχρονης ελληνικής καθημερινότητας, που θα μπορούσε να γίνει τόσο κλασική, ώστε να θεωρείται «η κουζίνα τη μαμάς» μετά από μια γενιά. 

Το βιβλίο εξερευνά τον κόσμο του κρασιού από την πλευρά του «απλού καταναλωτή». Περιγράφει την ταυτότητα των σημαντικότερων ελληνικών και διεθνών ποικιλιών αμπέλου, αναλύει βήμα- βήμα πως γίνεται το ταίριασμα του φαγητού με το κρασί, εξηγεί τη διαδικασία για το σερβίρισμα και τις θερμοκρασίες, καταγράφει τα εργαλεία και τα ποτήρια, δίνει  πρακτικές οδηγίες για το πώς λειτουργεί το κρασί στην κατσαρόλα.

Είναι ένα βιβλίο που θα μας παρακινήσει να εκτιμήσουμε την αδιατίμητη αξία της μαγειρικής και τις αξεπέραστες συνταγές  που ευωδιάζουν Ελλάδα. Να παίξει τον ρόλο του οδηγού μας στην απόλαυση του κρασιού και του φαγητού και να μας ξεσηκώσει να μπούμε στην κουζίνα και να μαγειρέψουμε.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη