Δισκοκριτική: «The Inevitable End» Royksopp

royksopp-cover
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Πέμπτο και τελευταίο album για τους Νορβηγούς και ο καλύτερος τρόπος να πουν αντίο στους θαυμαστές τους, πριν τραβήξουν ξεχωριστά μονοπάτια.

Το δίδυμο των Svein Berge και Torbjørn Brundtland μας έχει παραδώσει στη μέχρι τώρα πορεία τους, μερικά από τα πιο όμορφα ηλεκτρονικά κομμάτια που μας έχουν κάνει να χορέψουμε και να συγκινηθούμε, παράγοντας συναισθήματα και ατμόσφαιρες με υψηλά ποιοτικά standards.

Στο κύκνειο άσμα τους, καλούν μερικούς πιστούς τους φίλους και συνεργάτες για να “γιορτάσουν”  το “αναπόφευκτο τέλος”. Η έναρξη με το “Skulls” πατάει πάνω στις γνωστές τους φόρμες και σε προσκαλεί να απολαύσεις αυτό που έρχεται στη συνέχεια, το τελευταίο ταξίδι σε album τους.

Μπροστάρισσα η Robyn, αυτή η ήρεμη και υποτιμημένη δύναμη της pop και πιστή τους συνεργάτιδα, που με την ιδιαίτερη φωνή, που απογειώνει το “Monument”, που θα μείνει στη μνήμη μας όπως κάποτε το “What Else Is There”.

Ο Man Without Country ή αλλιώς Ryan James, μας ραγίζει την καρδιά με την ερμηνεία του στο “Sordid Affair”,  που μιλάει για τον πόνο της απώλειας. Ο Jamie Irrepressible των Irrepressibles συμμετέχει σε πέντε κομμάτι στο album, με το “Here She Comes Again” να ξεχωρίζει.

Αφού έχεις περάσει από όλη τη συναισθηματική παλέτα, από την χαρά και την έκσταση, στην θλίψη και την μελαγχολία,  το album σε αφήνει με μια γλυκιά γεύση.

Οι Röyksopp μας δίνουν ένα υπέροχο αποχαιρετιστήριο, γεμάτο με όλα αυτά που αγαπήσαμε μαζί τους. Το σίγουρο είναι ότι κάτι θα ξανακούσουμε από αυτούς, σε άλλες περιπέτειες. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι «εις το επανιδείν».

Album: The Inevitable End

Καλλιτέχνης: Royksopp

Label: Dog Triumph

Βαθμολογία: 7/10

Ροζίνα Αράπη