4 πασίγνωστα albums γίνονται… 20

alanis-morissette-cover
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Το 2015 είναι η χρονιά που μερικά από τα πιο εμβληματικά albums της παγκόσμιας μουσικής σκηνής θα κλείσουν τα 20 χρόνια ύπαρξής τους.

Alanis Morissette - Jagged Little Pill

Το πιο επιτυχημένο album της Καναδέζας, που περιείχε τον ύμνο μετά από κάθε χωρισμό (“You Oughta Know”) καθώς και το καταπληκτικό “Ironic”, είναι αυτό που ουσιαστικά μας έκανε να αγαπήσουμε αυτή την ιδιαίτερη και ευαίσθητη τραγουδοποιό.

No Doubt-Tragic Kingdom

Ναι,  πάνε είκοσι χρόνια από τότε που ακούγαμε το “Don’t Speak”  και τρελαινόμασταν με την σπαρακτική ερμηνεία αλλά και το απίστευτο στυλ της frontwoman Gwen Stefani.  Η τραγουδίστρια έγινε σύμβολο του girl power κινήματος στην εναλλακτική σκηνή, και η σόλο επιτυχημένη πορεία που ακολούθησε στη συνέχεια, απλά επιβεβαιώνει τη δύναμη της.

Oasis-What’s The Story Morning Glory

Μετά το ντεμπούτο τους “Definitely Maybe” το 1994, οι Oasis έγιναν το συγκρότημα-σύμβολο των ‘90’s με αυτό το album, κυρίως χάρη στο εμβληματικό “Wonderwall” και “Don’t Look Back In Anger”. Ακολούθησε φρενίτιδα με την μπάντα των αδερφών Gallagher, με πολλούς να τους συγκρίνουν μέχρι και με τους Beatles.

The Smashing Pumpkins- Mellon Collie and the Infinite Sadness

Το να κυκλοφορείς ένα διπλό album το 1995 ήταν πια αρκετά παράτολμη ενέργεια. Οι Αμερικάνοι όμως δεν πτοήθηκαν, και παρέδωσαν μερικά  από τα πιο όμορφα, θλιμμένα και οργισμένα τραγούδια από καταβολής εναλλακτικού ροκ, όπως τα “Bullet With Butterfly Wings” και “Tonight, Tonight”.

Ροζίνα Αράπη