Ντοκιμαντέρ για τον Kurt Cobain με ανέκδοτο υλικό

kurt-cobain
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του εμβληματικού μουσικού, θα περιλαμβάνει πολλά τραγούδια των Nirvana, αλλά και μέχρι σήμερα ακυκλοφόρητο υλικό.

Το “Montage Of Heck”, το επερχόμενο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του frontman των Nirvana Kurt Cobain,  αναμένεται μέσα στο 2015 από το κανάλι HBO. Η κόρη του μουσικού, Frances Bea, θα είναι συμπαραγωγός στο εγχείρημα  που θεωρείται ως η πρώτη “επίσημη” καταγραφή της ζωής του ανθρώπου που σημάδεψε με τη μουσική του μια ολόκληρη γενιά. 

Η ταινία θα δώσει στο κοινό πρόσβαση στα αρχεία του Cobain, το σπίτι του, τις οικογενειακές ταινίες του, τις ηχογραφήσεις, τα ημερολόγια, τους στίχους και πολύ φωτογραφικό υλικό, στοιχεία που δεν είχαν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας. Θα ακουστούν και τραγούδια γραμμένα από τον Cobain, που μέχρι σήμερα παρέμεναν ακυκλοφόρητα.

Το ντοκιμαντέρ γυρίζεται από το 2006, από τον σκηνοθέτη Brett Morgen. Η χήρα του Cobain, Courtney Love, έδωσε στον σκηνοθέτη την άδεια να ψάξει το προσωπικό αρχείο του εκλιπόντος και εκείνος ανακάλυψε, όπως αργότερα είπε, πάνω από 200 ώρες ακυκλοφόρητης μουσικής, πολλά καλλιτεχνικά projects, όπως γλυπτά και πίνακες, και πολλές ταινίες με τον ίδιο και την οικογένεια του, καθώς και 4000 σελίδες προσωπικών ημερολόγιων.

Το “Montage of Heck” θα προβληθεί την άνοιξη από το HBO στην Αμερική. Το όνομα είναι δανεισμένο από ένα από τα mixtapes του Cobain, που κυκλοφόρησε διαδικτυακά την περασμένη χρονιά, και περιλάμβανε αγαπημένα τραγούδια του, από καλλιτέχνες όπως οι Kiss και οι Iron Butterfly, καθώς και δικό του υλικό.