Για όσους δεν αγαπούν τα… «πρασινάκια» στο φαγητό

mama-den-troo-prasina
ΤΡΙΤΗ, 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Το βιβλίο μαγειρικής «Μαμά δεν τρώω πράσινα», που έγραψε η Θέμις Καρδιόλακα είναι αφιερωμένο στους γονείς όλων των παιδιών που απεχθάνονται τα «πράσινα» στο πιάτο τους.

Το βιβλίο: Είστε στην κουζίνα σας και αναρωτιέστε τι να μαγειρέψετε για το παιδί σας. Σκέφτεστε (πάντα): Να φτιάξω κάτι υγιεινό. Εύγε, κυρίες μου! Η επόμενή σας σκέψη είναι ότι αυτό το «υγιεινό» πρέπει να περιλαμβάνει αναγκαστικά κάτι σε λαχανικό. Όμορφα. Και σε αυτό το σημείο ξεκινάει ο γολγοθάς σας! Διότι το σπλάχνο σας ακούει ή βλέπει «πράσινα» και το βάζει στα πόδια. Παρ’ όλα αυτά, εσείς καθημερινά προσπαθείτε να πείσετε το καμάρι σας να φάει λίγο μπροκολάκι, λίγο παντζάρι, λίγο σπανάκι. Αυτό όμως εκεί! Τίποτα! Ή που δεν θα τα ακουμπήσει ή που θα τα φτύσει (στην κυριολεξία)! Και εσείς είστε ένα βήμα πριν από τα ηρεμιστικά ή πριν από το να χτυπήσετε το κεφάλι σας στον τοίχο. Δεν είναι, όμως, ανάγκη! 

Πρώτον, δεν είστε οι μόνες. Δεύτερον, γι’ αυτόν τον λόγο είναι το συγκεκριμένο βιβλίο εδώ. Για να σας μάθει διάφορα «κόλπα» τα οποία θα σας βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου σας. Και επιπλέον, για να σας αποκαλύψει συνταγές –διαφορετικές από τις κλασικές, τις οποίες όλες έχουμε δοκιμάσει– , οι οποίες μπορούν να κάνουν τα παιδιά σας να αγαπήσουν τα λαχανικά. Και αν δεν καταφέρετε να τα κάνετε να τα αγαπήσουν, θα τα ξεγελάσετε και θα τρώνε λαχανικά σε συνταγές που δεν θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε ότι μπορούν να κρυφτούν!

Όλες οι συνταγές συνοδεύονται από φωτογραφικό υλικό, είναι χωρισμένες σε κεφάλαια ανά λαχανικό και κάθε κεφάλαιο περιλαμβάνει μία σύντομη εισαγωγή με πληροφορίες από τον έγκριτο Ειδικό Παθολόγο-Διατροφολόγο Δημήτρη Δελλή: tips για το πώς διατηρούμε τα λαχανικά, ποια είναι η εποχή του κάθε λαχανικού και φυσικά ποια είναι η  διατροφική του αξία.

Η συγγραφέας: Η Θέμις Καρδιόλακα είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην Επικοινωνία στο New York University στις ΗΠΑ και ΜΒΑ στο ALBA Graduate Business School στην Ελλάδα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μαγειρικής και, ως μητέρα, έχει μελετήσει και ασχοληθεί πολύ με τη σωστή διατροφή των παιδιών της, θεμέλιο λίθο της ανάπτυξής τους.

Αποφάσισε λοιπόν, να μοιραστεί «μυστικά» και πληροφορίες που συνέλεξε όλα αυτά τα χρόνια, με στόχο να βοηθήσει και άλλες μαμάδες, με τρόπο εύκολο και ανώδυνο, ώστε να προάγουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες στην καθημερινότητα των παιδιών τους.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας