Ιστορίες θερινής τρέλας από τον Βασίλη Βασιλικό

istories-therinis-trelas-apo-ton-basili-basiliko

ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Βιβλία με καλοκαιρινή , ανάλαφρη διάθεση έχουν κατακλύσει τις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Ανάμεσά τους διακρίνουμε μια ενδιαφέρουσα επανέκδοση: πρόκειται για τη συλλογή διηγημάτων του Βασίλη Βασιλικού με τον προκλητικό τίτλο «Χαζά μπούτια» (εκδ. Τόπος).

«Στητοί ή καθισμένοι, με σορτς ή και μαγιό οι μηροί των κοριτσιών κάτι είχαν να διηγηθούν», υποστηρίζει ο Βασίλης Βασιλικός σε ένα από τα δημοφιλέστερα βιβλία του. Εδώ και πενήντα χρόνια οι καλοκαιρινές ιστορίες του εξακολουθούν να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, χάρη στην γρήγορη, ανατρεπτική πλοκή τους.

Ιστορίες «με ερωτικά καλοκαίρια, με ερωτικές μνήμες, με οικογενειακές μνήμες, με πολιτικές μνήμες. Ιστορίες αγάπης και χωρισμού, ιστορίες αιφνίδιας χαράς και γλυκειάς μελαγχολίας» συνθέτουν το λογοτεχνικό τοπίο αυτού του τόμου και προσφέρονται για θερινές αναγνώσεις στην άκρη της θάλασσας.

Ο γνωστός συγγραφέας με καυστικό χιούμορ αλλά και τρυφερότητα αποτυπώνει «την χρονίως πάσχουσα ελληνική κοινωνία», με ένα κείμενο που το διαπερνά το γυναικείο άρωμα. Η οπτική του αλλάζει από σελίδα σε σελίδα: με χιούμορ, ειρωνεία ή δραματικούς τόνους ο Βασίλης Βασιλικός μας διηγείται μερικές από τις καλύτερες ιστορίες του.

Πληροφορίες: «Χαζά μπούτια» του Βασίλη Βασιλικού, εκδ. Τόπος.