Supergroup από τους Johnny Depp, Alice Cooper και Joe Perry

supergroup
ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Ο γνωστός ηθοποιός και ενίοτε μουσικός, ενώνει τις δυνάμεις του με δύο βετεράνους της ροκ.

Ο Johnny Depp δημιούργησε μαζί με τον Alice Cooper και τον κιθαρίστα των Aerosmith Joe Perry, ένα supergroup με το όνομα Hollywood Vampires- μερικές μόνο βδομάδες αφού δήλωσε την απέχθεια του για τον τρόπο με τον οποίον οι συνάδελφοι του ηθοποιοί  αναζητούν την τύχη τους και στη μουσική βιομηχανία.

“ Η λογική του «Έλα να με δεις να παίζω κιθάρα επειδή με έχεις δει σε 12 ταινίες», με αρρωσταίνει. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι. Το ζητούμενο είναι οι άνθρωποι που έρχονται να ακούσουν τη μουσική τους να ενδιαφέρονται όντως για τη μουσική σου. Υπήρξα πολύ τυχερός με το να συμμετέχω σε δίσκους φίλων, και αυτό συμβαίνει ακόμα. Η μουσική είναι ακόμα μέρος της ζωής μου, αλλά δεν σκοπεύω να φτιάξω τους The Johnny Depp Band.”. Αυτά φέρεται να δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για τη νέα του ταινία “Mortdecai”.

Παρόλα αυτά όμως, ο Depp  είναι πλέον και μέλος αυτής της πολύ διαφορετικής μπάντας, το όνομα της οποίας ανακοίνωσε ο Cooper μέσω του instagram στις 14 Φεβρουαρίου. Μέχρι στιγμής μία ζωντανή εμφάνιση είναι σίγουρη, στο Rock in Rio τον Σεπτέμβρη, μαζί με τους System of A Down και Queens of the Stone Age.

Το όνομα Hollywood Vampires το εμπνεύστηκε ο Cooper πολλά χρόνια πριν, αφού έτσι αποκαλούσε την παρέα του στις άγριες rock n’ roll εξορμήσεις του. Ανάμεσα στους φίλους του ήταν οι Keith Moon, Harry Nilsson, John Lennon και Ringo Starr.

O Cooper και ο Depp εμφανίστηκαν μαζί επί σκηνής τον περασμένο Δεκέμβρη στην Καλιφόρνια, σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση.  Έχουν όμως ξαναπαίξει μαζί σε events στο Λονδίνο το 2011 και στην Αριζόνα το 2012. Μη ξεχνάμε βέβαια και τη μνημειώδη εμφάνιση του Cooper στην ταινία “Dark Shadows”, με πρωταγωνιστή τον Depp, πριν μερικά χρόνια.

Παράλληλα, ο ηθοποιός έκανε τα φωνητικά στο τραγούδι “Freedom Fighter” των Aerosmith, και έχει εμφανιστεί μαζί τους και επί σκηνής.