Οι… ανεπιθύμητοι της ροκ

brian-Jones
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Ναι, το να είσαι ροκ σταρ συμπεριλαμβάνει φυσικά το να υιοθετείς το bad boy attitude, με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που πήγαν την υπόθεση του κακού παιδιού στα άκρα, τόσο που ούτε οι ίδιοι τους οι συνάδελφοι δεν τους ανέχονταν, με αποτέλεσμα… να απολυθούν.

Brian Jones

Ένα από τα ιδρυτικά μέλη της πιο επιτυχημένης rock n’ roll μπάντας όλων των εποχών, των Rolling Stones, απολύθηκε από το συγκρότημα το 1969, λίγο μετά την ηχογράφηση του “Beggars Banquet”, λόγω της έντονης χρήσης ουσιών και της προβληματικής συμπεριφοράς του.  O κιθαρίστας πέθανε μετά από μερικές βδομάδες, και ο θάνατος του παραμένει ανεξιχνίαστος, μιας και βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του.  Οι Stones έδωσαν μια δωρεάν συναυλία στο Hyde Park αφιερωμένη στη μνήμη του.

Glen Matlock

Κι όμως οι Sex Pistols έδιωξαν κάποτε ένα από τα μέλη της μπάντας τους, αλλά ο πραγματικός λόγος δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί. Σύμφωνα με φήμες ο Matlock είδε την πόρτα της εξόδου, λόγω της αγάπης του για του Beatles. Αν και αυτή η ιστορία είναι μάλλον προϊόν φαντασίας, οι καβγάδες του με τον τραγουδιστή Johny Rotten, ήταν πέρα για πέρα αληθινοί. Πλέον ο ίδιος υποστηρίζει ότι έφυγε οικειοθελώς, κουρασμένος από τα συνεχή προβλήματα.

Dave Navarro

Η θέση του κιθαρίστα στους Red Hot Chilli Peppers, φέρνει κάποιου είδους κατάρα, μιας και το συγκρότημα έχει αλλάξει οκτώ. Ένας από αυτούς ήταν και ο Dave Navarro, που ενώθηκε με τους Καλιφορνέζους για πέντε χρόνια, αλλά εξαφανίστηκε με γοργές διαδικασίας, το 1998, λόγω της εξάρτησης του από την ηρωίνη. 

Nick Oliveri

Είναι αρκετά ταπεινωτικό το να διώχνεσαι από την μπάντα σου από ένα άλλο μέλος, ειδικά αν πρόκειται και για καρδιακό σου φίλο. Ο λόγος για τον Nick Oliveri που αποχώρησε από τους Queen of the Stone Age, όταν ο τραγουδιστής τους Josh Homme τον είδε να κακοποιεί την φιλενάδα του.

Steve Adler

Ο drummer της μπάντας Guns n’ Roses, ήταν το πρώτο ιδρυτικό μέλος που απολύθηκε το 1990, λόγω εθισμού στην ηρωίνη.  Από τότε, ξεκίνησε ο κατήφορος για τον μουσικό, που βυθίστηκε περισσότερο στα ναρκωτικά, καταστράφηκε οικονομικά και έκανε μερικούς αποτυχημένους γάμους.