Νεκρή η Amy Winehouse

nekri-i-amy-winehouse-amy-winehouse

ΚΥΡΙΑΚΗ, 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011

Νεκρή βρέθηκε στο σπίτι της η 27χρονη τραγουδίστρια Amy Winehouse σύμφωνα με το BBC και το Sky News.

Πρόκειται για μια κορυφαία τραγουδίστρια που παρουσιάστηκε την τελευταία δεκαετία στο παγκόσμιο μουσικό στερέωμα. Πολλά τραγούδια της έχουν γίνει ύμνοι, όπως το «Rehab», «You Know I'm No Good», «Back To Black και πολλά ακόμα.

Είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις καλλιτεχνών που έχει απασχολήσει αρκετά το κοινό και τα media, τόσο με το απίστευτο ταλέντο της, όσο και με την πολυτάραχη ζωή της.

H επίδρασή της στη μουσική βιομηχανία είναι πολύ σημαντική και πολλοί είναι αυτοί μάλιστα, που κάνουν λόγο για «το φαινόμενο Winehouse». Μεγάλα ονόματα επίσης, όπως η Duffy και η Adele αναγνωρίζουν ότι της χρωστάνε πολλά.

Και όλα αυτά με μόλις δύο δίσκους. Το 2003, σε ηλικία μόλις 20 ετών, με το ντεμπούτο της «Frank» κατάφερε να σπάσει κάθε ρεκορ πωλήσεων στην Μεγάλη Βρετανία, να κερδίσει πολλές διακρίσεις αλλά και να ξανακάνει μόδα την jazz μουσική.

Η επιτυχία που γνώρισε όμως, από το 2007 και έκτοτε, με τον δίσκο της «Back Το Black» έχει πουλήσει ως σήμερα πάνω από 10.000.000 αντίτυπα παγκοσμίως και έχει γίνει πλατινένιος σε δεκάδες χώρες. Ο δίσκος έμεινε για μήνες στις κορυφές των αμερικάνικων charts και κέρδισε 5 βραβεία Grammy.

Μόλις τον περασμένο μήνα η διάσημη Winehouse ακύρωσε την ευρωπαϊκή της περιοδεία μετά από την ατυχή εμφάνισή της στην Σερβία όπου εμφανίστηκε μπροστά στο κοινό μεθυσμένη και εντελώς ανήμπορη να τραγουδήσει. Για περίπου 90 λεπτά η Winehouse προσπαθούσε μάταια να θυμηθεί τους στίχους των τραγουδιών ενώ εγκατέλειπε ξαφνικά την σκηνή αφήνοντας τους μουσικούς να συμπληρώσουν το κενό.

Η Amy Winehouse εδώ και χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα με ναρκωτικά και ποτό ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που είχε νοσηλευθεί σε κέντρα αποτοξίνωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία επιβεβαιώθηκε ο θάνατος της 27χρονης τραγουδίστριας στο σπίτι της στο Camden ενώ μέχρι στιγμής η αιτία του θανάτου της δεν έχει γίνει γνωστή.