O Jack White επανακυκλοφορεί τον Elvis

jack-white
ΤΡΙΤΗ, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Ο Jack White θα επανακυκλοφορήσει τον πρώτο δίσκο που έβγαλε ποτέ ο Elvis Presley, μιας και αποκαλύφθηκε ότι αυτός είναι ο μυστικός αγοραστής, πίσω από τη δημοπρασία του δίσκου, που είχε γίνει τον περασμένο Ιανουάριο, δίνοντας το ποσό των 300.000 δολαρίων.

Όταν το βινύλιο του 1953, που περιλαμβάνει τις μπαλάντες “My Happiness” και “That’s When Your Heartaches Begin”,  βγήκε αρχικά σε δημοπρασία, η τιμή που αναμενόταν να φτάσει ήταν 100.000 δολάρια.  Αργότερα ανακοινώθηκε ότι ένας άγνωστος πλειοδότης, έδωσε το ποσό των 300.000 δολαρίων, μέσω διαδικτύου, αφανίζοντας τους ανταγωνιστές. Αυτός δεν ήταν άλλος, από τον πολυμήχανο μουσικό.

Ο White ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει το βινύλιο την παγκόσμια μέρα δισκοπωλείων, ή αλλιώς Record Store Day, στις 18 Απριλίου. Αλλά και ο τρόπος της ανακοίνωσης ήταν αρκετά περίεργος. Ο δημοσιογράφος που Billboard, ανέφερε ότι πήγε στο Memphis, για να πάρει μια συνέντευξη από τον White, αντίθετα όμως βρήκε έναν μυστηριώδη άνδρα που του έδωσε μια μαύρη βαλίτσα και οδηγίες για το που να βρει τον White στο Nashville.

Όταν τελικά έφτασε στο studio ηχογράφησης του White, έδωσε τη βαλίτσα στον μουσικό, και εκείνος ανακοίνωσε στον δημοσιογράφο και σε όλο το επιτελείο του, ότι εκεί μέσα βρισκόταν η πρώτη ηχογράφηση του Elvis Presley, και πώς η εταιρεία του, η Third Man Records θα την επανακυκλοφορούσε.

Ο Presley ηχογράφησε το “My Happiness” το 1953, στα Sun Records Studios, όταν ήταν μόλις 18.  Λέγεται ότι μετά την ηχογράφηση, που κόστισε στον Presley 4 δολάρια, ο τραγουδιστής, πήγε σε έναν φίλο του να ακούσει το αποτέλεσμα, καθώς δεν είχε πικάπ στο σπίτι του.  Ο Presley άφησε εκεί τον δίσκο, που έμεινε στην κατοχή του φίλου του, και χρόνια αργότερα η ανιψιά του επικοινώνησε με την Graceland, δίνοντας το πολύτιμο αυτό ηχογράφημα για δημοπρασία.