Δισκοκριτική: «Title» Meghan Trainor

meghan-trainor-cover
ΔΕΥΤΕΡΑ, 06 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Μόνο αν ζούσατε μέσα σε σπηλιά δε θα έχετε ακούσει το “All About That Bass” της 21χρονης Meghan Trainor που κυριαρχεί σε όλες τις playlists από το περασμένο καλοκαίρι. Το κομμάτι αυτό, που αρχικά προοριζόταν για τη Beyonce, έδωσε στην ξανθιά νεαρή το εισιτήριο για τη δόξα, ενώ για την Queen Bey θα ήταν μάλλον ένα ακόμα hit στα άπειρα της καριέρας της.

Με μια φιγούρα που απέχει από το τέλειο, στίχους για την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό, και με τη χαρά της ζωής ζωγραφισμένη στο πρόσωπο της, η Trainor προσπαθεί με το ντεμπούτο της album να μας δείξει ότι δεν πρόκειται για μια one-hit wonder, αλλά πως ήρθε για να μείνει, και να κάνει τον κόσμο μας πιο ροζ, χαρούμενο, και ζωντανό.

Το “Title”, ποντάρει φυσικά στην προσωπικότητα της και το πόσο θέλει να κάνει τους ακροατές της να αγαπήσουν τον εαυτό τους, όχι με διδακτικότητα, αλλά με τραγούδια pop-τσιχλόφουσκες, λαχταριστές και πολύχρωμες. Η αισθητική του ’60 και του ’70,  είναι διάχυτη από το εξώφυλλο μέχρι τον ήχο, με πολλά στοιχεία doo woop και soul.

Η Meghan τα καταφέρνει εξαίσια να γίνει η πρωταγωνίστρια του album, με κομμάτια όπως το “Lips Are Moving” και “Dear Future Husband” να σφραγίζονται ως τα επόμενα σίγουρα hits στην καριέρα της. Το “What If I” φέρνει στο μυαλό γυναικεία groups της Motown. Φλερτάρει και με τη rap, στο “Bang Dem Sticks”,  ένα χορευτικό κομμάτι, που όμως “κλωτσάει” στο όλο σύνολο. Οι τόνοι πέφτουν ελάχιστα, σε στιγμές όπως το ντουέτο της με τον John Legend, στο “Like I’m Gonna Lose You”, μια μπαλάντα που μάλλον αχρείαστη και αδιάφορη αποδεικνύεται.

Η Meghan Trainor, είναι ένα κορίτσι της σύγχρονης εποχής, που αγαπάει τη ρετρό μόδα, την εμφάνιση της και ξέρει να φτιάχνει τραγούδια τόσο φαινομενικά αθώα, αλλά και τόσο στιβαρά pop, όπως είχαμε καιρό να ακούσουμε. Μιλάει στα παιδιά της ηλικίας της, με τη δικιά τους γλώσσα, και παράλληλα κλείνει το μάτι στους ενήλικους απαιτητικούς μουσικόφιλους.

Ελπίζουμε μόνο στο μέλλον να μην εγκλωβιστεί στην εικόνα του πρoτύπου, και να ανοίξει τα φτερά της για μεγαλύτερες μουσικές προκλήσεις. 

Album: Title

Καλλιτέχνης: Meghan Trainor

Label: Epic

Βαθμολογία: 6/10

Ροζίνα Αράπη