Η Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων γιορτάζεται και στην Αθήνα

vinyl
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Η Record Store Day 2015 τιμάται σε δύο αθηναϊκούς πολυχώρους, στον Ιανό και το Public, στις 18 Απριλίου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων ξεκίνησε το  2007 στη Βαλτιμόρη μετά από μια συζήτηση δισκοπωλών και ανάμεσα σε έναν καταιγισμό σκέψεων και ιδεών αναρωτήθηκαν γιατί να μην υπάρχει και μια Παγκόσμια ημέρα δισκοπωλείων, ανάμεσα σε τόσες άλλες παγκόσμιες ημέρες.

Η Record Store Day έχει καθιερωθεί σαν μια παγκόσμια μέρα γιορτής για τα ανεξάρτητα δισκοπωλεία σε όλο τον κόσμο, που εξακολουθούν να επιβιώνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Ο Μουσικός Ιανός γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Δισκοπωλείων φέτος και προσκαλεί συλλέκτες και λάτρεις του βινυλίου να τον επισκεφθούν και να ανακαλύψουν σπάνια βινύλια μέσα από 1500 τίτλους, επιλεγμένες συλλεκτικές εκδόσεις και βινύλια σε αποκλειστική διάθεση.

Ειδικά για την ημέρα αυτή, ο Ιανός χαρίζει 1 βινύλιο, με αγορές 5 βινυλίων και κάθε μισή ώρα μία τυχερή "απόδειξη" θα κερδίζει σπάνια βινύλια-δώρο.

Επίσης, τα Public της Αθήνας συμμετέχουν για 5η χρονιά στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Δισκοπωλείων (Record Store Day) και καλούν τους μουσικόφιλους να ανακαλύψουν μια μεγάλη γκάμα βινυλίων, συλλεκτικών εκδόσεων καθώς και μία μοναδική προσφορά.

Το Public Συντάγματος από το πρωί του Σαββάτου θα γιορτάζει με πολλή μουσική από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς: Κωνσταντίνο Τζούμα -Κατερίνα Καφεντζή (Kafka) από τον EN LEFKO και Τάκη Γιαννούτσο - Θοδωρή Βαμβακάρη από τον Red Fm, ενώ οι επισκέπτες των καταστημάτων θα βρουν συλλεκτικές εκδόσεις και όλα τα βινύλια με έκπτωση 23%.