Η Madonna ως back-up singer

madonna
ΤΡΙΤΗ, 05 ΜΑΙΟΥ 2015

Για κάποιον τόσο λατρεμένο όσο η Madonna, που όλη σχεδόν η ζωή της έχει δει το φως της δημοσιότητας, είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι υπάρχουν ακόμα στιγμές από το παρελθόν της που δε γνωρίζουμε. Όπως όταν, ακόμα άσημη τραγουδίστρια που αναζητούσε τη τύχη της, εκτελούσε χρέη back-up singer, χωρίς καν να μπαίνει το όνομά της στα credits.

Naked Eyes-Promises

Το κομμάτι αυτό κυκλοφόρησε το 1983 και κατάφερε να φτάσει στο Νο 11 του Billboard. H Madonna δεν τραγούδησε στο πρωτότυπο, αλλά συμμετείχε στο remix, δια χειρός John “Jellybean” Benitez, ενός Νεοϋορκέζου dj/παραγωγού, με τον οποίον έβγαινε στην αρχή της καριέρας της. 

Jellybean-Sidewalk Talk

Λίγο πριν την κυκλοφορία του “Like A Virgin”,  η Madonna συνεργάστηκε πάλι με το τότε αμόρε της, τον Jellybean, στο hit “Sidewalk Talk”, του 1984,  στο οποίο μάλιστα  βοήθησε και στη σύνθεση. Η τραγουδίστρια που ακούγεται είναι η Catherine Buchanan, αλλά η φωνή της Madonna στο background, με την παιχνιδιάρικη χροιά της, είναι αυτό που κάνει το κομμάτι να ξεχωρίζει.

Nick Karmen-Each Time You Break My Heart

Ο Βρετανός τραγουδιστής δεν κατάφερε ποτέ να κάνει μεγάλη καριέρα, στο ξεκίνημά του, όμως είχε τη Madonna ως backing vocalist  και συνθέτρια.  Το κομμάτι του 1986, γραμμένο από την ίδια και τον Stephen Bray, ακούγεται ακριβώς σαν κάποιο ξεχασμένο κομμάτι της Madonna από τα 80s. Και είναι όντως κάτι τέτοιο, μιας και η Madge ήθελε να το κρατήσει για το album της “True Blue”, αλλά τελικά το έδωσε στον Karmen.

Jose&Luis–Queen’s English

Η μόνη φορά που το όνομα της Madonna υπάρχει στα credits είναι στο dance single “Queen’s English”, του 1993. Και ήταν σα να τους ξεπληρώνει μια χάρη, μιας ο Jose Gutierez και ο Luis Camancho τη βοήθησαν να χορογραφήσει τις χαρακτηριστικές πλέον κινήσεις του “Vogue” και τη συνόδευσαν ως χορευτές στη Blonde Ambition Tour.

Ροζίνα Αράπη