Τελευταία συνάντηση με το Ergon Ensemble και τη σύγχρονη μουσική

ergon-ensemble Yannis Soulis
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΜΑΙΟΥ 2015

Σήμερα το μεσημέρι, ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος «Συναντήσεις με το Ergon Ensemble και τη σύγχρονη μουσική» με την τρίτη συνάντηση, στην Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδoς «Λίλιαν Βουδούρη».

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble, η Μουσική Βιβλιοθήκη υποδέχεται τον σκηνοθέτη και σκηνογράφο Πάρι Μέξη και την χορογράφο Άρτεμη Ιγνατίου, σε μια γνωριμία με θέματα γύρω από τη μουσική, από τη σκοπιά του χορογράφου και των χορευτών.

Συγκεκριμένα ο Πάρις Μέξης στην εισήγησή του με θέμα «Design  for Music: Δημιουργώντας ένα πλαίσιο διήγησης με κεντρικό άξονα τη μουσική», θα μιλήσει για τη συνεργασία των δημιουργών μιας παράστασης (σκηνοθέτη, σκηνογράφου, σχεδιαστή φωτισμών κλπ) με τους μουσικούς (συνθέτη, μαέστρο, μουσικό παραγωγό κλπ) όσον αφορά σε παραγωγές με κεντρικό άξονα τη μουσική (όπερα, μιούζικαλ, μουσική παράσταση, συναυλία κλπ).

Θα μιλήσει επίσης για τη μεταξύ τους συνεργασία όσον αφορά τη δημιουργία οπτικοακουστικού υλικού για την προώθηση της παραγωγής (video clip, viral, press photos κλπ).

Στη συνέχεια, η χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, στην παρουσίασή της με τίτλο «Χορός και μουσική» , θα αναπτύξει τη σημασία της μουσικής στον χορό, τους τρόπους χρήσης της, τις διαφορές ανάμεσα στη χρήση πρωτότυπης μουσικής και τη μουσική επιμέλεια, τη συνεργασία χορογράφου-συνθέτη, ενώ θα περιγράψει τι ακριβώς συμβαίνει όταν οι εκτελεστές ανέβουν πλέον επί σκηνής.

Στο πλαίσιο αυτό, το σύνολο σύγχρονης μουσικής Ergon Ensemble υποδέχεται για τελευταία φορά φέτος, μουσικούς και μουσικόφιλους με σκοπό την μύησή τους στα ηχοχρώματα, τις εκτελεστικές τεχνικές και τη σημειογραφία της σύγχρονης μουσικής, μέσα από το εξαιρετικά πλούσιο ρεπερτόριο του 20ού και 21ου αιώνα.

Πληροφορίες: Αίθουσα Διδασκαλίας  Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδoς «Λίλιαν Βουδούρη», Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, είσοδος ελεύθερη, στις 3.30 μ.μ.