Η μουσική αφρόκρεμα της Βρετανίας κατά Κάμερον

thom-yorke
ΤΡΙΤΗ, 19 ΜΑΙΟΥ 2015

Οι πρόσφατες εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο και η επικράτηση του Συντηρητικού Κόμματος που ακολούθησε, ξεσήκωσαν τους πολιτικοποιημένους μουσικούς του νησιού.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στην Βρετανία δυσαρέστησε μεγάλη μερίδα των μουσικών  οι οποίοι και έσπευσαν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας των ψηφοφόρων, το Τwitter γέμισε από καυστικούς σχολιασμούς.

Συγκεκριμένα, ο Thom Yorke των Radiohead σχολίασε ότι το οικονομικό κατεστημένο του City θα πρέπει να είναι πολύ ευχαριστημένο, φτύνοντας σε παρένθεση, και η La Roux  δήλωσε ότι θα της λείψει το δημόσιο σύστημα υγείας, εκφράζοντας έτσι τη δυσαρέσκεια της για το αποτέλεσμα.

Ο Tim Burgess των Charlatans έγραψε ότι “Οι Tories (το κόμμα του Κάμερον), είναι σαν μία από αυτές τις άθλιες μπάντες που κανένας δεν παραδέχεται ότι ακούει, αλλά είναι πάντα στα charts”.

Ο  Rou Reynolds των Enter Shikari, πρόσθεσε ότι λυπάται τους ανθρώπους της εργατικής τάξης που πείστηκαν να ψηφίσουν το Συντηρητικό Κόμμα. “Είναι σα να ρίχνουν οξύ στα πιάτα τους”, έγραψε χαρακτηριστικά.

Η Paloma Faith κάλεσε τον κόσμο να μην απογοητεύεται και τοποθετήθηκε λέγοντας πως η λύση θα έρθει από τις μαζικές κινητοποιήσεις στους δρόμους, ενώ η Ellie Goulding έγραψε απλά “#Labour”, δείχνοντας έτσι την υποστήριξη της στο Εργατικό Κόμμα.

Το συγκρότημα Hookworms ήταν ακόμα πιο καταιγιστικό, αφήνοντας σαφή αιχμή και κατηγορία για σκοταδισμό του νέου πρωθυπουργού: “Καλή δουλειά. Σε λίγο θα καίτε και βιβλία”!

Ροζίνα Αράπη