Who is Who: Jennifer Lopez

who-is-who-Jennifer-lopez

ΤΡΙΤΗ, 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011

Η Λατίνα star που κατάφερε να κατακτήσει την υποκριτική και τη μουσική ξεκινώντας από τις φτωχογειτονιές του Bronx, συγκαταλέγεται πλέον, ανάμεσα στις πιο ακριβοπληρωμένες και προβεβλημένες star της show biz.

- Η Jennifer Lopez γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Bronx της Νέας Υόρκης. Παιδί Λατινοαμερικάνων (οι γονείς της κατάγονται από το Πουέρτο Ρίκο) μεγάλωσε με έντονο το θρησκευτικό αίσθημα, ενώ ξεκίνησε τα μαθήματα χορού και τραγουδιού στα 19 της, τα οποία και πλήρωνε μόνη της, δουλεύοντας σε ένα δικηγορικό γραφείο.

- Μετά από πολλές οντισιόν, κατάφερε να γίνει ένα από τα γνωστά τότε Fly Girls, της σειράς «In Living Colors», τα κορίτσια που δούλευαν δηλαδή στη διάρκεια του show. Η συνέχεια τη βρήκε ως μέλος των χορευτών της Janet Jackson και μάλιστα, συμμετείχε στο videoclip «That’s The Way Love Goes».

- Γρήγορα άρχισε να έχει μικρές συμμετοχές σε αμερικανικές σαπουνόπερες, αλλά και η σειρά του κινηματογράφου δεν άργησε να έρθει. Παρ'ότι οι ρόλοι που δίνονταν στις Λατίνες ηθοποιούς ήταν πολύ περιορισμένοι, η Lopez κατάφερε να συμμετάσχει σε αξιόλογες ταινίες, στο πλευρό μεγάλων ηθοποιών όπως οι Jack Nicholson, Robin Wiiliams και George Clooney.

- Το μεγάλο βήμα της καριέρας της ήταν όταν το 1997 επιλέχθηκε για να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Selena», που αφηγούταν την τραγουδίστρια-είδωλο της Λατινοαμερικανικής κοινότητας που δολοφονήθηκε στο απόγειο της δόξας της. Για τον συγκεκριμένο ρόλο προτάθηκε και για Χρυσή Σφαίρα.

- Ενώ η καριέρα της στον κινηματογράφο ανέβαινε, η Lopez αποφάσισε ότι θέλει να ασχοληθεί και με τη μουσική. Το πρώτο της album «On The 6» κυκλοφόρησε το 1999 και ο τίτλος ήταν μια αναφορά στη γραμμή του μετρό της Νέας Υόρκης που έπαιρνε για να πηγαίνει στις διάφορες οντισιόν και τα μαθήματα χορού. Σε ρυθμούς r'n'b, pop και latin, το album σημείωσε τεράστια επιτυχία, όπως και το «J.Lo» που ακολούθησε.

- Κι ενώ είχε καθιερωθεί πλέον, ως η «τριπλή απειλή», δηλαδή ο επιτυχημένος συνδυασμός χορεύτριας, ηθοποιού και τραγουδίστριας, η προσωπική της ζωή είχε αρχίσει να απασχολεί έντονα τον Τύπο. Έχοντας ήδη έναν γάμο και ένα διαζύγιο, ξεκίνησε να βγαίνει με τον ράπερ Sean Cobbs ή αλλιώς P. Diddy. H σχέση αυτή ήταν από τα πιο καυτά θέματα των tabloids και ο χωρισμός ήρθε μετά τη σύλληψη του Cobbs ύστερα από ανταλλαγή πυρών σε ένα club του Manhattan στο οποίο διασκέδαζαν μαζί.

- Από εκείνη τη στιγμή η ερωτική της ζωή ήταν μια συνεχής τροφή για τα media. Ο επόμενος γάμος της με τον χορευτή της Chris Judd κράτησε μόλις έναν χρόνο, αφού η Jennifer γνώρισε τον Ben Affleck με τον οποίον έφτασαν μέχρι τον αρραβώνα. Η σχέση αυτή είχε υπερβολική προβολή, με τη Lopez να δηλώνει πώς είχε βρει τον άντρα της ζωής της και τον Affleck να πρωταγωνιστεί σε videoclips της. Οι δημοσιογράφοι τους χάρισαν το παρατσούκλι Bennifer, ενώ η σχέση τους διακωμωδήθηκε μέχρι και στο South Park.

- Το 2006 η Lopez αναγκάστηκε να πληρώσει αρκετά λεφτά στον πρώτο άντρα της Ojani Noa, για να τον αποτρέψει από το να κυκλοφορήσει ένα βιβλίο με «πικάντικες» λεπτομέρειες από τη διάρκεια του γάμου τους. Ο ίδιος δε φαίνεται ότι συμβιβάστηκε μιας και το 2009 δήλωσε ότι θα κυκλοφορούσε και ένα video που σίγουρα θα έφερνε πονοκέφαλο στη star.

- Ηχογραφώντας ένα ντουέτο για την ταινία «Shall We Dance?», ήρθε ξανά σε επαφή με τον παλιό της έρωτα και μετέπειτα καλό της φίλο Marc Antony. Οι δυο τους άρχισαν να βγαίνουν και ο τρίτος γάμος δεν άργησε να έρθει.

- Παράλληλα, τα albums της πωλούσαν σαν τρελά. Θέλοντας να τιμήσει τις λατινοαμερικανικές της ρίζες κυκλοφόρησε το ισπανόφωνο album «Como Ama Una Mujer».

- Το 2008 έφερε στον κόσμο δίδυμα και σταμάτησε για ένα χρονικό διάστημα την καριέρα της. Έσοδα όμως, δε σταμάτησε να έχει, μιας και για το εξώφυλλο του People στο οποίο φωτογραφήθηκε μαζί με τα νεογέννητα μωρά της εισέπραξε 6 εκατομμύρια δολάρια.

- Ακούστηκαν πολλές φήμες ότι η Lopez και ο Marc Anthony είχαν ασπαστεί την Σαϊεντολογία. Η ίδια το διέψευσε, αν και παραδέχθηκε ότι ο πατέρας της ανήκε στις τάξεις των Σαϊεντολόγων για 20 χρόνια.

- Η συμμετοχή της ως κριτή στο American Idol σήμανε και το come back της στο προσκήνιο.

- Η επιστροφή στα μουσικά πράγματα ήρθε φέτος, με το album «Love?» σε καινούργια εταιρεία. To album κινείται στους γνώριμους ρυθμούς pop, dance και r'n'b και με συνεργασίες με τον Pitbull και τον Lil’ Wayne. Τα κομμάτια «On The Floor» και «I’m Into You», ακούγονται παντού και η επιτυχία της είναι για μια ακόμη φορά δεδομένη.

- Πριν περίπου ένα μήνα, ανακοίνωσε τον χωρισμό της με τον Marc Antony, κάνοντας τα media να πέσουν πάνω της για άλλη μια φορά.

- Πλέον, η Jennifer Lopez μετράει άπειρες επιτυχίες σε κινηματογράφο και μουσική και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης ντίβας. Είναι η υψηλότερα αμειβόμενη Λατίνα star όλων των εποχών και η συνέχεια προβλέπεται το ίδιο συναρπαστική.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ