Who is who: Katy Perry

who-is-who-katy-perry

ΠΕΜΠΤΗ, 01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Η κόρη δύο παστόρων μεγάλωσε και εξελίχθηκε σε μία σύγχρονη diva της pop, με απίστευτες ενδυματολογικές εμφανίσεις, χιούμορ και μερικά από τα μεγαλύτερα pop hits των τελευταίων ετών.

-Η Katy Perry γεννήθηκε το 1984 στη Santa Barbara της California. Κόρη δύο παστόρων μεγάλωσε σε ένα θρησκευτικό περιβάλλον και τραγουδούσε στη χορωδία της εκκλησίας μέχρι τα δεκαεπτά της.

-Αν και είχε εντρυφήσει μόνο στη gospel, στην εφηβεία της άρχισε να ενδιαφέρεται και για άλλα μουσικά είδη. Οι γονείς της την παρότρυναν να κάνει μαθήματα φωνητικής και λίγο αργότερα, βρέθηκε να σπουδάζει Ιταλική όπερα στη Μουσική Ακαδημία της Santa Barbara.

-Σε ηλικία 15 ετών, τράβηξε την προσοχή ενός country παραγωγού ο οποίος την πήγε στο Tennessee για να την βοηθήσει να αναπτύξει τις συνθετικές και φωνητικές της ικανότητες. Τότε άρχισε να μαθαίνει και κιθάρα, ενώ παράλληλα ηχογραφούσε και demos.

-Το 2001 κυκλοφόρησε ως Katy Hudson ένα gospel album με τίτλο το όνομα της, από τη χριστιανική δισκογραφική Red Hill. Με ξανθά κοντά μαλλιά και άγουρο εφηβικό πρόσωπο, η ντροπαλή τραγουδίστρια απείχε πολύ από αυτό που ακολούθησε. Το album δε γνώρισε επιτυχία και η ίδια άλλαξε το επίθετο της σε Perry, μιας και το αρχικό της όνομα έμοιαζε πολύ με αυτό της ηθοποιού Kate Hudson.

-Σε ηλικία 17 ετών μετακόμισε μόνιμα στο Los Angeles. Βλέποντας τηλεόραση ένα βράδυ στο ξενοδοχείο της, είδε μια συνέντευξη του Glen Ballard, που είχε κάνει την παραγωγή στο «Jagged Little Pill» της Alanis Morrisette, ένα από τα albums που την είχαν σημαδέψει. Αποφάσισε ότι ήθελε να συνεργαστεί με αυτόν. Του έστειλε ένα demo με τα κομμάτια της και αυτός της απάντησε την επόμενη μέρα. Άρχισαν μαζί να ηχογραφούν ένα album, όμως η συνεργασία αυτή δεν απέδωσε καρπούς.

-Το 2004 υπέγραψε με την Columbia, αλλά ούτε αυτό το βήμα της είχε κάποιο αποτέλεσμα, μιας και ενώ βρισκόταν σε στάδιο ηχογράφησης ενός album, η εταιρεία αποφάσισε να μην το κυκλοφορήσει.

-Το 2006 ήρθε η στιγμή της. Υπέγραψε στη Virgin, μάζεψε το ακυκλοφόρητο μέχρι πρότινος υλικό της και κυκλοφόρησε το πρώτο της album ως Katy Perry, το γνωστό πια «One Of The Boys». Είχε πλέον γίνει μελαχρινή, υιοθέτησε ένα sexy pin up look και με έναν απίστευτο τσαμπουκά και νάζι έσκασε στα μουσικά πράγματα με το «I Kissed A Girl» το 2008.

- Η έμπνευση για το περίφημο τραγούδι όπως είπε η ίδια ήταν η «έλξη» που ένιωθε για την Scarlet Johansson, την οποία θεωρεί πρότυπο κλασικής ομορφιάς.

- Η Katy είχε αρχίσει να καθιερώνεται ανάμεσα στα καινούργια αστέρια της pop, μαζί με την Lady Gaga, με την οποία έχουν κοντραριστεί πολλές φορές και εκτός των charts. Αρχικά, η Perry είχε αμφισβητήσει τις προβοκατόρικες δηλώσεις της Lady πέρι ερμαφροδιτισμού και στη συνέχεια, ακολούθησε ένας πόλεμος μέσω twitter για τις θρησκευτικές προκλήσεις που χρησιμοποιεί η εκκεντρική τραγουδίστρια στα videoclips της, όπως το «Alejandro».

-Το δεύτερο album της Katy, το «Teenage Dream» κυκλοφόρησε το 2010. Πολλά ήταν τα hits που ξεπήδησαν, όπως το «California Girls», «Firework» και το ομώνυμο «Teenage Dream». Το album αποπνέει τον αέρα της California, την ξεγνοιασιά και την αιώνια εφηβεία, ενώ παράλληλα έχει και τις απαραίτητες pop μπαλάντες.

- Εκτός από την καριέρα της στο τραγούδι, η Perry έχει απασχολήσει το κοινό και με τις στυλιστικές της επιλογές. Από pin up με διάφορα φρούτα να στολίζουν το κεφάλι της, σε εξωγήινη στο videoclip του «Ε.Τ», η φαντασία της είναι αστείρευτη. Αποκορύφωμα είναι οι εμφανίσεις της στα ετήσια βραβεία του MTV, που είτε ως παρουσιάστρια είτε ως προσκεκλημένη, εντυπωσιάζει με σύνολα που μόνο η Lady Gaga θα μπορούσε να ανταγωνιστεί.

- Παρά το γεγονός ότι η sexy εικόνα της δε θυμίζει σε τίποτα μια θρησκόληπτη κοπέλα, έχει ένα τατουάζ με το όνομα του Χριστού στον καρπό της, ενώ όπως δηλώνει την ενόχλησε όταν η Lady Gaga έβαλε ένα ροζάριο στο στόμα της στο videoclip του «Alejandro».

-Η σχέση της με τον Βρετανό κωμικό Russel Brand έχει επίσης, απασχολήσει τα media. Οι δυο τους παντρεύτηκαν τον Δεκέμβρη του 2009 σε μια φαντασμαγορική τελετή στην Ινδία, στο μέρος όπου της έκανε και πρόταση γάμου.

-Πριν λίγες ημέρες η Katy Perry βραβεύτηκε στα MTV Video Music Awards, παίρνοντας σπίτι το σημαντικότερο βραβείο της βραδιάς, αυτό του καλύτερου video της χρονιάς, για το «Firework». Όπως φαίνεται το μέλλον διαγράφεται λαμπρό και πολύχρωμο για την πανέμορφη τραγουδίστρια.

ΡΟΖΙΝΑ ΑΡΑΠΗ