Ο David Lynch ξεκινά... τη μουσική του καριέρα

o-david-lynch-ksekina-ti-mousiki-tou-kariera

ΤΡΙΤΗ, 06 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης αλλάζει ρότα στην καριέρα του και κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του μουσικό album.

O σκηνοθέτης David Lynch, δημιουργός ταινιών όπως το «Eraserhead», της σειράς «Twin Peaks» και του «Mullholand Drive», φαίνεται ότι έχει κι άλλες καλλιτεχνικές ανησυχίες, πέρα από τις σκοτεινές και μυστηριώδεις κινηματογραφικές ιστορίες του.

Στις 8 Νοεμβρίου, ο 64χρονος σκηνοθέτης θα κυκλοφορήσει και το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο «Crazy Clown Time». Αυτό δεν είναι βέβαια, το πρώτο βήμα της ενασχόλησης του Lynch με τη μουσική, μιας και είναι ο ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας, David Lynch Music Company.

Ο Lynch έχει τον πρώτο ρόλο στην κιθάρα και τα φωνητικά, ενώ guest εμφάνιση κάνει και η τραγουδίστρια των Yeah Yeah Yeah’s Karen O στο κομμάτι «Pinky’s Dream».

Σε πρόσφατη συνέντευξη του στο Rolling Stone, ο Lynch δήλωσε ότι οφείλει την αγάπη του για τη μουσική στον συνθέτη Angelo Badalamenti, ο οποίος έχει επιμεληθεί τo soundtrack στις περισσότερες δουλειές του. Η ιδέα ήταν στο μυαλό του για αρκετό καιρό και όταν βρέθηκαν οι κατάλληλοι συνεργάτες, ξεκίνησε να την πραγματοποιεί.

Ήδη τα πρώτα single του album, «Good Day Today» και «I know έχουν λάβει πολύ καλές κριτικές, ενώ παράλληλα, ο David Lynch δουλεύει πάνω σε ένα ντοκιμαντέρ πάνω στη ζωή του Yogi Maharishi Mahesh και ετοιμάζει και μια καινούργια ταινία.