Το τέλος του χρόνου το 2012 και η προφητεία των Μάγια
Μην ανησυχείτε, τα χειρότερα έρχονται. Το 2012 θα έχει τελειώσει αυτός ο μάταιος κόσμος. Έτσι τουλάχιστον πίστευαν οι Μάγια.
Θα έχετε ακούσει ασφαλώς ότι το ρολόι του χρόνου για την ανθρωπότητα θα σταματήσει το 2012. Δυσοίωνες προφητείες για σκηνές Αποκάλυψης που συναγωνίζονται τις πιο εντυπωσιακές ταινίες καταστροφής του Χόλιγουντ κάνουν ήδη το γύρο του διαδικτύου, ενώ αναμένεται και ένα νέο κύμα εκδόσεων για το θέμα.
Οι αρχαίοι Μάγια επανέρχονται στο προσκήνιο, καθώς το ημερολόγιό τους υποτίθεται ότι προβλέπει πως ο ψηφιακός πολιτισμός μας θα εξαφανιστεί χωρίς να αφήσει ίχνη σε λίγους μήνες.
Με ενδιαφέρον λοιπόν αναμένουμε τη μελέτη του Ντέιβιντ Ντάγκλας «Η προφητεία των Μάγια, 2012-Το ημερολόγιο των Μάγια και το τέλος του χρόνου» που περιλαμβάνεται στο νέο εκδοτικό πρόγραμμα των εκδ. Αλεξάνδρεια για το φετινό φθινόπωρο.
Η ακρίβεια του «Ημερολογίου Μακρού Συστήματος Αρίθμησης» των Μάγια έχει αναγνωριστεί εδώ και δεκαετίες, αλλά με την έλευση του έτους 2012 η σημασία που απέδωσαν σε αυτή τη χρονολογία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη. To βιβλίο του Ντέιβιντ Ντάγκλας διερευνά όλες τις πτυχές της προφητείας και την ενδεχόμενη σημασία των καταστροφικών φαινομένων που προβλέπει. Δεν έχετε λοιπόν λόγο να στενοχωριέστε για την οικονομική κρίση. Φροντίστε να χαρείτε όσο καιρό μας απέμεινε.
Βέβαια οι πιο απαισιόδοξοι θα ισχυριστούν ότι αυτού του είδους οι προφητείες λειτουργούν ως σύγχρονα παραμύθια για μεγάλα παιδιά. Θυμηθείτε τις υστερικές αντιδράσεις του αναγνωστικού κοινού που έσπευσε να προμηθευτεί το βιβλίο του Νοστράδαμου μετά το χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ή τι φήμες κυκλοφορούσαν λίγο πριν μπει η νέα χιλιετία το 2000.
Πληροφορίες: «Η προφητεία των Μάγια, 2012-Το ημερολόγιο των Μάγια και το τέλος του χρόνου», του Ντέιβιντ Ντάγκλας θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2011 από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια.







