Η συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη ήταν αυτό που περιμέναμε (photos)

ΠΕΜΠΤΗ, 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ της Τετάρτης, η Ελευθερία Αρβανιτάκη υποδέχθηκε πλήθος θαυμαστών στο Βεάκειο θέατρο Πειραιά χαρίζοντάς τους μια μοναδική βραδιά. Το click@life ήταν εκεί!

Τα φώτα χαμηλώσαν και στο Βεάκειο Θέατρο άρχισε να ηχεί το τραγούδι «Κρατήσου από εμένα», που ερμηνεύει η Ελευθερία Αρβανιτάκη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και το οποίο εμφανίζεται πρώτο στο νέο άλμπουμ της.

Λίγο πριν τη λήξη του, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, μαζί με τους μουσικούς της, Αλέξανδρο – Δράκο Κτιστάκη (τύμπανα, ενορχηστρώσεις), Γιώργο Γεωργιάδη (μπάσο), Γιάννη Κυριμκυρίδη (πιάνο, πλήκτρα), Νίκο Μέρμηγκα (λάφτα, μαντολίνο, λαούτο, μπουζούκι) και Δημήτρη Τσάκα (σαξόφωνο, κλασσική κιθάρα) ανέβηκε στη σκηνή του θεάτρου ερμηνεύοντας το «Μη με φωνάξεις», με τον κόσμο να την αποθεώνει.

Η ατμόσφαιρα ήταν ειδυλλιακή. Σο κατάμεστο θέατρο όλοι διασκέδασαν με την ψυχή τους κάτω από τον έναστρο ουρανό, με παλιές και νέες επιτυχίες της ερμηνεύτριας, η οποία μας καλησπέρισε αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «μπορεί να είναι κοινοτυπία, αλλά είμαι πολύ συγκινημένη που βρίσκομαι στον Πειραιά και που εδώ βρίσκονται και φίλοι μου από την Καλλίπολη. Θα είναι μια βραδιά με σασπένς και αγωνία, που θα ξορκίσουμε τις επόμενες ώρες μαζί. Τραγουδάμε μαζί απόψε!».

Και κάπως έτσι ξεκίνησε ένα μουσικό ταξίδι με την Ελευθερία να μας υπενθυμίζει πως «ως τα χαράματα…γίνονται θαύματα», αλλά κι ότι «ζωή που δε μοιράζεται, είναι ζωή κλεμμένη», να ζητά να «την πάρουμε αγκαλιά και να…φύγουμε», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως πολλές φορές «όλα τα καίει η συνήθεια».

Το κοινό συγκινημένο από την ανατριχιαστική της ερμηνεία, σιγοτραγουδούσε μαζί της την «Αναστασία» και το κέφι άναψε, όταν πήρε το ντέφι κι ερμήνευσε επιτυχίες όπως το «Του πόθου το αγρίμι», το «Τον έρωτα ρωτάω» και το «Τρικυμία».

Όλοι ξεσηκώθηκαν, χειροκροτούσαν και χόρευαν με πρώτη και καλύτερη την ερμηνεύτρια, φυσικά!

Δίπλα της στη σκηνή βρέθηκε και ο τραγουδιστής Πάνος Ζώης, ένα νέο παιδί με αστείρευτο ταλέντο. Αφού τον συνέστησε στο κοινό ερμήνευσαν μαζί το «Πριν το τέλος» του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ενώ δεν παρέλειψαν να αποκαλύψουν πως… «από πείσμα και τρέλα θα ζουν σε τούτη τη χώρα».

«Με το ίδιο μακό» η Ελευθερία Αρβανιτάκη έκανε αναπτήρες να φωτίσουν τις κερκίδες, τραγούδησε ακαπέλα μεγάλο μέρος της δημοφιλούς επιτυχίας της «Εδώ να μείνεις» και το κλίμα άλλαξε και πάλι όταν «άρχισε η νύχτα να κατεβαίνει…».

Αναφέρθηκε στο Βασίλη Τσιτσάνη, τονίζοντας πως χάρη σε εκείνον ξεκίνησε την πορεία της στο χώρο και προς το κλείσιμο της βραδιάς, άρχισε να αποχαιρετά τον κόσμο λέγοντας:

«Ευχαριστώ για την υπέροχη βραδιά που μας προσφέρατε, τις πικρές αυτές ημέρες που είναι γεμάτες άγχος και αγωνία. Καλή αντάμωση και καλή δύναμη. Το τελευταίο τραγούδι είναι αφιερωμένο σε όλους μας, για τα «Δυνατά» χρόνια που έρχονται!».

Κι ενώ αποχώρησε απ’ τη σκηνή, επέστρεψε για να υποκλιθεί στο κοινό παρέα με την ορχήστρα. Ήδη, οι περισσότεροι από τους θαυμαστές και φίλους της είχαν αφήσει πίσω τα καθίσματά τους και είχαν βρεθεί γύρω από τη σκηνή. Η Ελευθερία έκλεισε την μαγική αυτή βραδιά, θυμίζοντας σε όλους πως «η γη αλλάζει –μόνο- με ταχύτητες μεγάλες»!

 

Photos by: Mάκης Νικοδήμου

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια: Μαρία Πορτοκαλάκη

[email protected]