Οι πεζογράφοι δίνουν ραντεβού στην Πάτρα
Aρωμα γυναίκας θα έχει η Τρίτη Συνάντηση Πεζογράφων στην Πάτρα (15-16 Οκτωβρίου) που διοργανώνεται από το περιοδικό «Διαβάζω» και το ηλεκτρονικό περιοδικό «Διαπολιτισμός».
Αρωμα γυναίκας θα έχει η Τρίτη Συνάντηση Πεζογράφων στην Πάτρα (15-16 Οκτωβρίου) που διοργανώνεται από το περιοδικό «Διαβάζω» και το ηλεκτρονικό περιοδικό «Διαπολιτισμός».
Το Σάββατο (16/10) θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα «Η γυναίκα στη λογοτεχνία» στην οποία θα συμμετάσχουν οι Κατερίνα Σχινά, Σοφία Νικολαϊδου, Λίλα Κονομάρα και Λουκία Δέρβη (ώρα έναρξης: 12:30 -14:30). Την ίδια μέρα θα ακολουθήσει εκδήλωση προς τιμήν της Ρέας Γαλανάκη, με ομιλητή τον Αλέξη Ζήρα (στο Θέατρο Απόλλων).
Το φετινό πρόγραμμα της διοργάνωσης θα ανοίξει με την παρουσίαση του έργου του Θανάση Βαλτινού, από τη δημοσιογράφο και κριτικό λογοτεχνίας Κατερίνα Σχινά (15/10, ώρα: 19:00-21:30). Το πορτραίτο του γνωστού συγγραφέα και ακαδημαϊκού θα συμπληρώσει η προβολή ντοκιμαντέρ του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Η ιστορία των χρόνων μου-Θανάσης Βαλτινός, 1963» (παραγωγής της ΕΡΤ). Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συζήτηση «Η πολιτική στο μυθιστόρημα» με ομιλητές τους Έλενα Χουζούρη, Τηλέμαχο Κώτσια, Θοδωρή Κ.Ραχιώτη, ΒασίληΛαδά (16/10, ώρα: 10:30-12:15).
Πληροφορίες: Οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο Ξενοδοχείο Βυζαντινό (Ρήγα Φεραίου 6 Πάτρα, τηλ. 2610243000) και στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων (Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου Α, τηλ.2610273623). Σύνδεσμος Φιλολόγων Πάτρας: 2610450967, περιοδικό «Διαβάζω»: 2103388008.







