Ακούσαμε το τέταρτο album του Monsieur Minimal

monsieur-minimal-cover
ΔΕΥΤΕΡΑ, 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015

Ένα album από τον Έλληνα τραγουδοποιό φρέσκο, ανεβαστικό, σύγχρονο με διάθεση να σε κάνει να περάσεις καλά, αποδεικνύει το καταπληκτικό ταλέντο του Χρήστου Τσιτρούδη, στο να φτιάχνει όμορφες μελωδίες.

Ο Monsieur Minimal στο τέταρτο του album έρχεται να εδραιωθεί ως ένας από τους δημιουργούς που πιάνουν τον ρυθμό της εποχής τους,  επηρεάζονται από τους εξωτερικούς παράγοντες τόσο όσο πρέπει, και καταφέρνουν να συνθέσουν τη δική τους ηχητική ταυτότητα.

Το “High Times” αποπνέει αισιοδοξία, νοσταλγία , χαρά και συγκίνηση. Από το εναρκτήριο “ηλιόλουστο” “My World Is You”,  και το “The Joy Of Love”, στο οποίο συνεργάζεται με την παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου,  η γλυκόπικρη, ανάλαφρη dream pop με τα κολλητικά κιθαριστικά ριφάκια,  σε κάνει να καταλάβεις ότι εδώ μιλάμε για κάτι πραγματικά ενδιαφέρον.  

Είναι αδύνατον να μην κουνήσεις το κεφάλι σου ρυθμικά ακούγοντας το ομώνυμο ή το “Never Give It Up” που κινείται σε πιο electronica μονοπάτια,  ενώ θα απολαύσεις και synth pop με τις απαραίτητες ‘80’s πινελιές όπως το “Summer Lovers”, ιδανικό soundtrack της θερινής περιόδου που διανύουμε, αίσθηση που θα συνεχιστεί στο γκρουβάτο “Hungry”.

Το album θα μπει σε πιο σκοτεινά μονοπάτια με το σχεδόν ψυχεδελικό και αρκούντως σκοτεινό  “Gaidadelic”  ενώ το ονειρικό “The Nights When We Were Dancing” κλείνει ιδανικά το album.

Το τέταρτο album του Monsieur Minimal είναι σαφώς η πιο ολοκληρωμένη δουλειά του. Αποδεικνύεται ένας αν μη τι άλλο  ευφυής δημιουργός με όραμα και όρεξη, και ελπίζουμε στο μέλλον να μας χαρίσει και άλλες τέτοιες, και καλύτερες στιγμές.  Από τα καλύτερα και πιο αισιόδοξα πράγματα που ακούσαμε φέτος στην εγχώρια και μη δισκογραφία, το “High Times” θα σας συντροφεύσει ιδανικά τις μέρες και τις νύχτες του καλοκαιριού και όχι μόνο. 

Album: High Times

Καλλιτέχνης: Monsieur Minimal

Label: Mo.Mi Records/Feelgood

Βαθμολογία: 8/10

Ροζίνα Αράπη