4 «χαμένα», αλλά αγαπημένα άλμπουμ

beatles
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Αριστουργηματικά άλμπουμ αγαπημένων μας καλλιτεχνών, όπως του Bowie ή των Beatles, που δεν είναι πολύ εύκολο να βρεθούν σήμερα…

Ποιος θα φανταζόταν ότι η έννοια του «χαμένου» άλμπουμ θα μπορούσε να υπάρχει ακόμα και σήμερα, στην εποχή που όλα είναι δυνατά. Κι όμως, σήμερα υπάρχουν άλμπουμ εξαιρετικά μεγάλων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής που είναι αρκετά δύσκολο να βρεθούν σε βινύλιο, cd ή ακόμα και για νόμιμο downloading.

The Beatles «The Beatles At The Hollywood Bowl»
Ίσως από τις πιο αξιοπερίεργες απώλειες, ο δίσκος αυτός μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι, εκτός από μερικά σκόρπια κομμάτια σε ανθολογίες, δεν υπάρχει live album των Beatles. Κομμάτια από δύο shows τους τον Αύγουστο του ’64 και του ’65 μαζεύτηκαν σε αυτό το άλμπουμ που είναι πια στην αφάνεια.

Eric Clapton and Michael Kamen «Edge Of Darkness OST»

Στα μέσα του ’80, η καριέρα του Eric Clapton δεν ήταν στα φόρτε της. Έτσι, ο Clapton αποφάσισε να επιστρέψει στα soundtrack και συνεργάστηκε με το συνθέτη Michael Kamen. Η πρώτη τους κοινή δουλειά ήταν αυτό το ατμοσφαιρικό άλμπουμ με τα 6 κομμάτια, με blues ατμόσφαιρα και εξαιρετικές κιθάρες.

Tom Waits «Night On Earth OST»

Η ταινία του Jim Jarmusch «Night On Earth» παρουσιάζει 5 περιστατικά ανάμεσα σε ταξιτζήδες και επιβάτες, όλα σε διαφορετικές πόλεις. Η συγκεκριμένη ταινία του Jarmusch δεν ήταν από τις μεγάλες του επιτυχίες κι αυτό ίσως δικαιολογεί το γεγονός ότι και το ορχηστρικό soundtrack του Waits παρέμεινε στην αφάνεια.

Van Morrison «St Dominic’s Preview»

Το άλμπουμ αυτό του Morrison ήρθε μετά το χωρισμό με την τότε γυναίκα του, Janet Planet. Ο γάμος δεν πήγε καλά, όπως και ο δίσκος αυτός.