Δυο εκθέσεις ξεκινούν και αξίζουν την προσοχή μας

neon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Κεραμεικός και η Στοά Κοραή υποδέχονται δυο εκθέσεις που ξεκινούν την ίδια χρονική στιγμή και αναβαθμίζουν τον εικαστικό παλμό της Αθήνας.

Έργο στην πόλη| Μαρία Λοϊζίδου | Μεταβίβαση
Η έκθεση ξεκινά στις 9/9 και θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέχρι το τέλος του Οκτώβρη στον αρχαιολογικό χώρο και μουσείου του Κεραμεικο, σε επιμέλεια της Συραγώς Τσιάρα, διευθύντρια του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης. 

Ο ΝΕΟΝ συνεργάζεται µε την Κύπρια καλλιτέχνιδα Μαρία Λοϊζίδου. Η σύγχρονη εικαστική εγκατάσταση παρουσιάζεται στο αρχαίο νεκροταφείο και το μουσείο του Κεραμεικού ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της Αρχαίας Αθήνας. Η διανοητική και εικαστική προσέγγιση της δημιουργού αποτελεί μια δημιουργική συνομιλία μεταξύ της μνήμης του τόπου με τα ίχνη της αρχαίας ελληνικής τέχνης της ύφανσης και τη χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας για τον χειρισμό του υλικού (ίνες από ανοξείδωτο χάλυβα).
Η έκθεση αναπτύσσεται σε μία διαδρομή που ξεκινάει από το εσωτερικό του αρχαιολογικού μουσείου, συγκεκριμένα στα παράθυρα της εσωτερικής αυλής – αιθρίου, και συνεχίζει στον αρχαιολογικό χώρο σε 6 συνολικά σημεία. Μέσα από αυτόν τον αρχαιολογικό περίπατο αναδεικνύονται όψεις της γυναικείας καλλιτεχνικής εργασίας – χειροτεχνίας που συνδέονται με την ύφανση, τη συλλογική εργασία, τη σχέση με το χρόνο και την εικαστική απόδοση του γυναικείου ψυχισμού πάνω στο εργόχειρο.
To Έργο στην πόλη αποτελεί απευθείας ανάθεση και δημιουργία έργου για το δημόσιο χώρο της πόλης της Αθήνας και υλοποιείται ετησίως.

Ωράριο λειτουργίας | Καθημερινά 08:00 -20:00
Εγκαίνια | Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015 | 17:00 - 20:00

Aπό τον κόσμο των comics και των cartoons-Απόστολος Γιαγιάννος και Γιάννης Κουσούρης

Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 8/9 έως τα τέλη του Οκτώβρη.

Με κοινό σημείο εκκίνησης την τριβή τους στο πεδίο των γραφικών τεχνών και τις εκλεκτικές τους συγγένειες με τον κόσμο των κόμικς και των καρτούν, οι δύο καλλιτέχνες αναπτύσσουν έναν διάλογο που αναδεικνύει το έντονα προσωπικό εικαστικό τους ιδίωμα και φωτίζει, υπό το πρίσμα των γραφικών τεχνών, στιγμές της μέχρι τώρα πορείας τους.

Κοραή 4 (εντός της στοάς), Τηλ: 210 3252 352
Τρίτη-Παρασκευή 10.00-20.00 και Σάββατο 10.00-15.00