Οι Viet Cong αλλάζουν το όνομα τους

viet-cong
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η μπάντα από τον Καναδά που πήραν το όνομα τους από ένα πολιτικό κόμμα στο Βιετνάμ, το οποίο έχει και δικό του στρατό, επιβεβαίωσαν τις φήμες ότι σύντομα θα αλλάξουν το όνομα τους.

Οι Viet Cong είχαν παραμείνει πιστοί στο όνομα τους από τη δημιουργία τους, παρότι πολλές φορές εμφανίσεις τους ακυρώνονταν λόγω της επιλογής τους. Πρόσφατα, όμως με ένα δελτίο τύπου αποκάλυψαν τα σχέδια τους να κάνουν μια νέα αρχή.
“H τέχνη και η μουσική αφορούν τη δημιουργική έκφραση. Όμως το όνομα μας δεν έχει κάποιον τέτοιο σκοπό, και θα το παλέψουμε. Η μπάντα μας είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Η αλήθεια είναι ότι σκοπεύαμε να αλλάξουμε το όνομα μας για τον επόμενο δίσκο. Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση. Είμαστε τέσσερα άτομα και τέσσερις διαφορετικές απόψεις. Η συζήτηση ήταν δύσκολη και μας πήρε καιρό να αποφασίσουμε.” , αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Παρόλα αυτά όμως, το συγκρότημα δεν φαίνεται να έχει βρει το νέο του όνομα. “Αποφασίσαμε βιαστικά την προηγούμενη φορά, αυτή τη φορά δε θα κάνουμε το ίδιο λάθος. Θα δοκιμάσουμε αρκετά ονόματα μέχρι να καταλήξουμε”.
Πριν κάποιο καιρό μια εμφάνιση τους στο Πανεπιστήμιο του Ohio ακυρώθηκε ύστερα από παράπονα που δέχτηκαν οι διοργανωτές για το όνομα τους, μιας και οι φοιτητές θεώρησαν ότι προσβάλει τους Βιετναμέζους και τις μικτές κοινότητες Βιετναμέζων-Αμερικανών.