Ο David Bowie γράφει μουσική για τηλεοπτική σειρά

david-bowie
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Πριν μερικές μέρες αποκαλύφτηκε ότι ο David Bowie θα γράψει μουσική για το επερχόμενο μιούζικαλ του Μπομπ Σφουγγαράκη.

Σήμερα, με μια νέα ανακοίνωση, μάθαμε ότι θα γράψει ένα καινούργιο τραγούδια για τη σειρά The Last Panthers,μια παραγωγή του Canal + και του Sky Atlantic. Η είδηση ανέβηκε στο facebook, και είναι η πρώτη φορά μετά την τηλεοπτική σειρά “The Buddha of Suburbia” του 1993 που ο Bowie θα χαρίσει τραγούδια του για ένα τηλεοπτικό project. H σειρά αναμένεται να έχει έξι επεισόδια και πρωταγωνιστές θα είναι η Samantha Morton και ο John Hurt, ενώ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία φέτος.
Ο σκηνοθέτης της σειράς περιγράφει το πώς έπεισε τον Λεπτό Λευκό Δούκα να του χαρίσει ένα τραγούδι για τη σειρά, και για το πώς ήταν να δουλεύεις μαζί του.
“Έψαχνα για ένα από τα είδωλα της νιότης μου να γράψει τη μουσική των τίτλων, αλλά τελικά γνώρισα έναν θεό.  Η πρώτη του ανταπόκριση ήταν ακριβής και περίεργη. Το κομμάτι που μας παρουσίασε, ενσωμάτωνε κάθε πτυχή των χαρακτήρων της σειράς –σκοτεινό και όμορφο και συναισθηματικό-. Με ενέπνευσε και με ιντρίγκαρε καθώς η διαδικασία συνεχιζόταν, συγκινήθηκα από την γενναιοδωρία του. Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω τι έγινε”.