Νέο single από τους Tindersticks. Ακούστε το!

tindersticks-4
ΤΕΤΑΡΤΗ, 07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Οι Tindersticks, με την χαρακτηριστική ατμοσφαιρική μουσική τους, ετοιμάζουν νέο άλμπουμ και μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο single. Ακούστε το…

Το πρώτο single του νέου άλμπουμ που ετοιμάζουν οι Tindersticks έχει τον τίτλο «We Are Dreamers!». Αλλά η μεγάλη έκπληξη, είναι η συμμετοχή της Jenny Beth, της τραγουδίστριας των Savages, στα φωνητικά.

Το 10ο άλμπουμ τους θα έχει τον τίτλο «The Waiting Room» κι έρχεται 4 χρόνια μετά το «The Something Rain» που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Το χαρακτηριστικά διαφορετικό σε αυτόν τον δίσκο των Tindersticks, είναι ότι κάθε ένα κομμάτι του δίσκου που θα κυκλοφορεί, θα συνοδεύεται και από μια ταινία μικρού μήκους. Ανάμεσα στους σκηνοθέτες που συνεργάζονται με τη μπάντα από το Nottingham είναι και οι Christoph Girardet, Gregorio Graziosi, Richard Dumas, Gabriel Sanna και άλλοι. Την ταινία για το πρώτο single υπογράφει ο Gabriel Sanna ενώ τα φωνητικά ενισχύει με τη συμμετοχή της, η πασίγνωστη φωνή της Jenny Beth των Savages.

Ολόκληρο το άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 22 Ιανουαρίου 2016.

Δείτε εδώ το βίντεο στο Youtube 

Ποιοι είναι οι Tindersticks

Οι Tindersticks κατάγονται από το Nottingham της Βρετανίας, όπου σχηματίστηκαν το 1992. Ο ήχος τους συνδυάζει το κλασικό ροκ με σόουλ, τζαζ και κλασικά μουσικά στοιχεία. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του συγκροτήματος είναι η βαριά φωνή του τραγουδιστή τους Stuart Staples.

Η μουσική τους είναι πάντα ατμοσφαιρική και αρκετά μελαγχολική, κάτι στο οποίο συμβάλλει και το βιολί και το φλάουτο που χρησιμοποιεί η μπάντα.

Τα πιο αγαπημένα τους κομμάτια

Πολλά από τα κομμάτια των Tindersticks έχουμε αγαπήσει όλοι μας, αλλά τα παρακάτω μάλλον ξεχωρίζουν…

Let’s pretend - 1997

(Tonight) Are you trying to fall in love again – 1997

City sickness - 1993

Tiny tears - 1995

Rented rooms - 1997

Αλλά φυσικά δεν είναι μόνο αυτά…