Το βιβλίο σε τρεις εκδηλώσεις στη Στέγη

stegi-grammaton-kai-texnon
ΤΕΤΑΡΤΗ, 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών παρουσίασε το πρόγραμμά της για τη σεζόν. Ανάμεσα στο πλήθος των εκδηλώσεων που θα δούμε φέτος, εμείς ξεχωρίσαμε τρεις που αφορούν το βιβλίο.

6.11.2015 | ΜΙΚΡΗ ΣΚΗΝΗ | 19.30
Το Ελληνικό σχέδιο
Η μουσική εμπνέει τη λογοτεχνία

Τρεις συγγραφείς, ο Μιχάλης Γκανάς, ο Δημήτρης Καλοκύρης και ο Γιώργος Κοροπούλης, έγραψαν κείμενα με έμπνευση τη μουσική και τα παρουσιάσαν για πρώτη φορά την άνοιξη του 2015 σε χωριστές αναγνώσεις. Αυτή τη φορά, τα κείμενα παρουσιάζονται σε κοινή ανάγνωση ως ένα σώμα, με αφορμή τη συλλεκτική τους έκδοση.

Συγγραφείς: Μιχάλης Γκανάς, Δημήτρης Καλοκύρης, Γιώργος Κοροπούλης
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή 
Σύλληψη: Ραλλού Βογιατζή
Εκτέλεση & οργάνωση παραγωγής: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

16.3.2016 | ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Don DeLillo

Ο δημιουργός του Underworld και του White Noise, ένας από τους επιδραστικότερους συγγραφείς των τελευταίων 30 ετών, επιστρέφει στην Ελλάδα –αγαπημένο τόπο της νιότης του– και στηλιτεύει τα ήθη του σύγχρονου Δυτικού κόσμου.

22→24.1.2016
Hack the book
Ένας μαραθώνιος επαναπροσδιορισμού του βιβλίου

Το Hack-the-book είναι ένα φεστιβαλ που απευθύνεται σε designers, εκδότες, επιμελητές περιεχομένου, start-uppers, προγραμματιστές και δημιουργικούς ανθρώπους. Το κοινό του φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία μέσα από ομιλίες, εργαστήρια και ένα διήμερο hackathon, να επαναδιαπραγματευτεί και να προτείνει νέα μοντέλα διανομής και υπόστασης του βιβλίου.