Ακούσαμε το ντεμπούτο άλμπουμ της Αρετής Κοσμίδου

areti-kosmidou Areti Kosmidou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Τη γνωρίσαμε από τη συμμετοχή στο The Voice, όπου ξεχώρισε για τις ερμηνευτικές της ικανότητες, την ξεχωριστή της παρουσία, καθώς και την αγάπη της για την εναλλακτική μουσική, αυτή που δεν έχει συνηθίσει να ακούει και να βλέπει ο μέσος Έλληνας τηλεθεατής σε ένα μουσικό show, τουλάχιστον από αυτά που ξέραμε μέχρι τώρα.

Τώρα, η μόλις 18χρονη Αρετή Κοσμίδου κυκλοφορεί το ντεμπούτο της album, που δεν θα μπορούσε να είναι γεμάτο από τις καταβολές της και την αγάπη της για την indie rock.
Το “No More” που λειτούργησε σαν πρώτο single, καθώς και η διασκευή με ελληνικούς στίχους, με τη σύμπραξη του Πάνου Μουζουράκη, είναι μια αέρινη μπαλάντα, που αναδεικνύει την ερμηνευτική της δύναμη, αθώο και γλυκόπικρο. Αυτή είναι και η μόνη στιγμή που τραγουδάει στα ελληνικά, καθώς το υπόλοιπο album είναι στην αγγλική, που φαίνεται ότι της πάει και την εκφράζει καλύτερα.  Ο λυρισμός και η μελαγχολία είναι διάχυτοι από την αρχή ως το τέλος. Γλυκόπικρες μελωδίες, folk rock πινελιές, αλλά και αέρας Βρετανίας των ‘90’s πρωταγωνιστούν στη μουσική της Κοσμίδου.  Φλερτάρει και με πιο ανεβασμένους τόνους, ακολουθώντας τα χνάρια των δυναμικών κοριτσιών της pop/rock της δεκαετίας του ’90, στο “Robert Dear”, ένα τραγούδι που ακούγεται ευχάριστα, ωστόσο δε δημιουργεί και καμία έκπληξη, όπως και το “Proper Dose” που ακολουθεί.  Γιατί το μεγάλο πρόβλημα του album είναι ότι αναμασά μουσικά κλισέ, ευχάριστα μεν, αλλά δεν παρουσιάζει κάτι που θα μας κάνει να τα θυμόμαστε για καιρό.
Με το “Distance” η Αρετή Κοσμίδου συστήνεται ουσιαστικά στο κοινό, και καταθέτει την πραγματικά μοναδική φωνή της, σε συνδυασμό με τραγούδια που γράφτηκαν προφανώς από τα αγαπημένα της ακούσματα. Ακόμα και αν δεν διεκδικεί εύσημα πρωτοτυπίας, κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ταλέντο της νεαρής μουσικού, και το πώς στο μέλλον θα ανοίξει τα φτερά της για μεγαλύτερα πράγματα.

Άλμπουμ:Distance
Καλλιτέχνης: Αρετή Κοσμίδου  
Label: Minos-EMI-Universal