Μιλήσαμε με τους Ex Girlfriend's perfume

exgirlfriendsperfume Christos Kapatos
ΔΕΥΤΕΡΑ, 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Οι Ex Girlfriend’s Perfume ήταν οι φετινοί νικητές του διαγωνισμού του Jumping Fish, μια κατάκτηση που τους έδωσε την ευκαιρία να ανοίξουν τη μεγάλη συναυλία του Robbie Williams, παίζοντας σε κοινό χιλιάδων ατόμων.

 Τώρα, λίγο πριν την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους album “Dansistor”, το clickatlife μίλησε με την πολύ ενδιαφέρουσα νέα μπάντα, για τον σχηματισμό τους, τις επιρροές τους και τα μελλοντικά τους σχέδια.

1. Αρχικά πείτε μας λίγα πράγματα για τη δημιουργία σας, πώς γνωριστήκατε και πώς καταλήξατε στο όνομα της μπάντας σας;

Μαίρη: Mέσω κοινού γνωστού, γνωρίστηκα με τον Γιώργο και φτιάξαμε ένα ακουστικό σχήμα (κιθάρα- φωνή) παίζοντας διασκευές σε διάφορα μαγαζιά. Γρήγορα όμως μας γεννήθηκε η ανάγκη να φτιάξουμε δικές μας μελωδίες και ιστορίες. Έτσι βρήκαμε τον Κώστα, τον Γιάννη και τον μικρό Δημήτρη και γίναμε μια όμορφη μουσική και όχι μόνο παρέα. Το όνομα καθιερώθηκε από χιούμορ, όμως δεν έτυχε να το αλλάξουμε ποτέ. Όχι, τα αγόρια δεν είχαν κάποιο απωθημένο με κάποια πρώην!

2. Ήσασταν οι νικητές του διαγωνισμού του Jumping Fish και καταφέρατε να ανοίξετε τη συναυλία του Robbie Williams. Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις σας, όταν μάθατε τη νίκη σας;

Είμαστε πολύ χαρούμενοι, γιατί μας έχουν συμβεί πολύ όμορφα πράγματα, παρόλο που είμαστε σχετικά λίγο καιρό μαζί. Ένα από αυτά ήταν η νίκη μας στον διαγωνισμό του Jumping Fish για το opening act στη συναυλία του Robbie Williams στο οποίο αναφέρεστε. Δύσκολα θα περιγράφαμε τον ενθουσιασμό και τη χαρά μας, όταν μάθαμε τα αποτελέσματα και είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες σε όλους τους φίλους μας που μας στηρίζουν από την αρχή και φυσικά στο Jumping Fish που δίνει τόσο σημαντικές ευκαιρίες σε νέες μπάντες.

3. Πώς ήταν η εμπειρία του Rockwave και του να παίζετε μπροστά σε κοινό χιλιάδων ατόμων;

Μια εμπειρία ανέλπιστη, φυσικά πρωτόγνωρη που θα μείνει αξέχαστη μέσα μας. Από την πρώτη στιγμή μέχρι την τελευταία νιώθαμε υπέροχα. Η σκηνή ήταν τεράστια, ο κόσμος όσος δεν είχαμε ξαναδεί -και κάτι παραπάνω- κι εμείς παίζαμε την μουσική μας λίγο πριν βγει ένας αληθινός σταρ! Τι άλλο να ήθελε μια νέα μπάντα σαν εμάς;

4. Από τι επηρεάζεστε για να συνθέτετε τα κομμάτια σας;

Από τα πάντα. Από μια όμορφη μέρα, από μια παλιά σκέψη, ένα ψέμα, μια αλήθεια, έναν έρωτα, την παιδική ηλικία, τις αναμνήσεις, τις άσχημες στιγμές, τις εκδρομές, τις φιλίες, από τον κόσμο γύρω μας. Το καθετί, είτε όμορφο είτε θλιβερό, αποτελεί πηγή έμπνευσης αρκεί να του δώσεις σημασία και να το νιώσεις. Η μουσική είναι από τους πιο μαγικούς τρόπους να εκφράσεις τις ενδόμυχες σκέψεις και τα κρυφά συναισθήματα.

5. Τι είναι αυτό που θέλετε να καταφέρετε με τη μουσική σας ;

Η μουσική είναι συναισθήματα. Θέλουμε να αγγίξουμε όσους μας ακούν, να τους ξεσηκώσουμε, να εκφράσουμε κι εμείς όσα έχουμε μέσα μας και δεν μπορούν αλλιώς να εξωτερικευτούν.

6. Έχετε ξεχωρίσει κάποιες άλλες νέες εγχώριες μπάντες;

Είναι γεγονός ότι η χώρα μας έχει πολλά ταλέντα να αναδείξει. Έχουμε ξεχωρίσει πολλές μπάντες και καλλιτέχνες τους οποίους είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε και προσωπικά: Imam Baildi, Gautier, Echo Train, Monkeystein, Esterina, Lia Hide, Carte Postale, Inconsistencies, Mica Eio, Eziak, No Sequence,G. Gaudy, GAD και άλλοι.

7. Ιδανικά με ποιόν καλλιτέχνη θα θέλατε να συνυπάρξετε επί σκηνής;

Μαίρη:  Steven Wilson, Robert Smith
Γιώργος: Thom York, Steven Wilson
Κώστας: Arctic Monkeys
Γιάννης: Tom Morello
Δημήτρης: Hayley Williams, Matthew Belamy

8. Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; 

Μόλις έχουμε ολοκληρώσει τη δημιουργία του πρώτου μας άλμπουμ που θα έχει τον τίτλο “Dansistor” με την στήριξη του Jumping Fish της Cosmote. Θα περιλαμβάνει τα δέκα τελείως διαφορετικά μεταξύ τους κομμάτια που έχουμε φτιάξει, μέσα στα οποία φυσικά και το “Cache-cache” που μας καθιέρωσε ως καλλιτέχνες τριμήνου του Jumping Fish τον περασμένο Δεκέμβρη. Σχεδόν ένα χρόνο μετά λοιπόν, θα διοργανώσουμε ένα μεγάλο πάρτι, όπου θα έχουμε την μεγάλη χαρά να παρουσιάσουμε τον πρώτο μας δίσκο. Παράλληλα, συνεχίζουμε τις εμφανίσεις μας σε πολύ όμορφους χώρους της πόλης και επόμενος στόχος είναι να πάμε σε όλη την Ελλάδα και ίσως αργότερα δοκιμάσουμε την τύχη μας και εκτός. Είναι υπέροχο να κάνεις κάτι που αγαπάς πολύ και να το μοιράζεσαι με άτομα που έχουν το ίδιο πάθος. Ακόμα μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι όταν ο κόσμος που μας γνωρίζει, είτε από το ραδιόφωνο, είτε από τα live ανταποκρίνεται και μας ακολουθεί. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς.

Ροζίνα Αράπη