Ο Μάνος Χατζιδάκις συναντά την jazz

o-manos-xatzidakis-sunanta-tin-jazz

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Πέντε δεξιοτέχνες jazzmen και μια ορχήστρα κλασικής μουσικής ανακαλύπτουν ξανά την jazz εκδοχή του πιο κοσμοπολίτη Έλληνα συνθέτη, του Μάνου Χατζιδάκι.

Το κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή και η Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, θα αυτοσχεδιάσουν πάνω σε συνθέσεις του Μάνου Χατζιδάκι, στη σκηνή του Παλλάς, τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για μια εναργή μουσική συνάντηση που προκύπτει αυθόρμητα μέσα από την ελεύθερη σκέψη και τον αυτοσχεδιασμό, σε πλήρη αρμονία με τον τρόπο δουλειάς και σκέψης του Μ. Χατζιδάκι. Από την υπερβατική διάθεση, με την οποία ο Δημήτρης Καλαντζής και ο Γιάννης Αντωνόπουλος έσκυψαν πάνω από τις παρτιτούρες αγαπημένων μελωδιών του Μάνου, ως τη φυσικότητα με την οποία η ευέλικτη ρυθμική βάση του γκρουπ επικοινωνεί με τους γεμάτους χάρη και αρμονία έγχορδους μουσικούς της Καμεράτα, μεταδίδοντάς μας τη χαρά της μουσικής.

Πληροφορίες: Παλλάς, Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, 210 3213100, στις 9 μ.μ., εισιτήρια 20€, 25€, 35€, 40€ και 45€. Προπώληση από τα ταμεία του Παλλάς, με πιστωτική κάρτα στο 210 8108181, μέσω Internet στο www.ellthea.gr και στο www.tickethour.com , στα καταστήματα Public, Ianos, Παπασωτηρίου, tickethour, easyticketing και σε επιλεγμένα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.