Μέλος του συνεργείου των Eagles of Death Metal θύμα της τρομακρατίας στο Παρίσι

eagles-of-death-metal
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Ο Nick Alexander, 36 ετών από το Essex και υπεύθυνος για το merchandise της μπάντας είναι ανάμεσα στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης στο Bataclan το βράδυ της Παρασκευής 13 Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής 127 άνθρωποι  έχασαν τη ζωή τους στον συναυλιακό χώρο, ενώ οι επιζήσαντες περιγράφουν την απόλυτη φρίκη. Στη δημοσιότητα δόθηκε και ένα video όπου ενώ η μπάντα παίζει ακούγονται οι πυροβολισμοί.
Η σύντροφος του Alexander, η Helen Wilson, περιγράφει όσα έζησε στην Telegraph “Ακούσαμε θόρυβο και άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν. Δεν ξέραμε τι συμβαίνει. Τότε, πέντε ή έξι άνθρωποι ήρθαν με όπλα και άρχισαν να πυροβολούν τον κόσμο. Ήταν ένα μακελειό. O Nick ήταν μπροστά μου όταν ήμασταν ξαπλωμένοι στο έδαφος, κάποιος κουνήθηκε, αυτοί γύρισαν προς το μέρος μας και άρχισαν να μας πυροβολούν. Έβλεπα την πλάτη του και δεν μπορούσα να δω τι γίνεται. Προσπαθούσα να τον κάνω να μου μιλάει, του έκανα τεχνητή αναπνοή. Τον αγκάλιασα και του είπα ότι τον αγαπώ. Ήταν η αγάπη της ζωής μου ”.
Τα υπόλοιπα μέλη των Eagles of Death Metal είναι καλά στην υγεία τους, αλλά σε ένα post τους στο facebook, αναφέρουν ότι ακόμα προσπαθούν να εντοπίσουν που βρίσκονται όλα τα μέλη του συνεργείου τους και αν κάποιοι βρίσκονται στο νοσοκομείο.
Οι Foo Fighters και οι U2 ακύρωσαν το υπόλοιπο μέρος των Ευρωπαϊκών περιοδειών τους, με αφορμή το τραγικό γεγονός.