Συναντήσαμε την Idra Kayne, τη soul funk diva που δεν νιώθει καθόλου ντίβα

idra-kayne
ΤΡΙΤΗ, 08 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η Idra Kayne, η νέα Soul Funk Diva της πόλης, όπως την αποκαλούν, ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του Ρυθμός Stage στις 14 Δεκεμβρίου για να παρουσιάσει στο αθηναϊκό κοινό τα πρωτότυπα τραγούδια της αλλά και τις μοναδικές διασκευές-έκπληξη, πάντα σε ρυθμούς soul, jazz και funk ρυθμούς. Το clickatlife.gr μίλησε μαζί της λίγο πριν ανέβει στη σκηνή.

Θα βρεθείς για πρώτη φορά στη σκηνή του “Ρυθμός Stage”. Τι έχεις βάλει στο πρόγραμμα;

Έχω αλλάξει αρκετά το playlist μου φέτος και πέρα από το δικό μου υλικό,  έχω επιλέξει κομμάτια πολύ αγαπημένα μου γνωστά και άγνωστα πάντα σε «μαύρο» ύφος.

Πολλοί σε αποκαλούν τη νέα «Soul Funk Diva της πόλης». Πώς νιώθεις για αυτό και τι προσδοκίες σου δημιουργεί για το μέλλον;

Είναι πολύ τιμητικό αν και σε καμία περίπτωση δε νιώθω diva...

Η μητέρα σου είναι από την Ελλάδα και  πατέρας σου από την Ουγκάντα. Ποια μουσική κουλτούρα από τις δύο έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία της δικής σου μουσικής προσωπικότητας;

Η μουσική που αγαπώ και έχω επιλέξει να κάνω σαφώς και έχει αφρικανικές ρίζες, οπότε είναι ξεκάθαρο ότι η μουσική κουλτούρα του πατέρα μου έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της μουσικής μου προσωπικότητας.

Οι πρώτες σου σπουδές ήταν στον χορό. Τι ήταν αυτό που σε έκανε να αγαπήσεις και να ασχοληθείς με τη μουσική τελικά;

Η μουσική ήταν πάντα η μεγαλύτερη αγάπη μου. Ο χορός για μένα είναι ένας διαφορετικός τρόπος έκφρασης και ενασχόλησης με τη μουσική. Δε θεωρώ ότι ξεκίνησα από το χορό και μετά αποφάσισα να στραφώ στη μουσική. Πάντα με τη μουσική ασχολιόμουν....

Τι σε τράβηξε στους soul και funk ρυθμούς;

Με αυτούς τους ρυθμούς μεγάλωσα, αυτή η μουσική με κουνάει και με συγκινεί.

Πόσο εύκολη ή δύσκολη ήταν η πορεία σου στη μουσική στην Ελλάδα;

Δε μπορώ να πω. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι έχω δουλέψει και εξακολουθώ να δουλεύω σκληρά γι’αυτό που αγαπώ. Αναγνωρίζω ότι έχω σταθεί τυχερή πολλές φορές, όμως τίποτα δε μου χαρίστηκε και έχω κοπιάσει για όσα έχω «κατακτήσει»

Τι θα συμβούλευες κάποιον νέο μουσικό σήμερα;

Όποιος έχει αγάπη και πίστη σε αυτό που κάνει, δε χρειάζεται καμία συμβουλή από εμένα.

Τι σχέδια έχεις για το μέλλον;

Τα άμεσα σχέδια μου περιλαμβάνουν τη συνέχιση ζωντανών εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές σε όλη την Ελλάδα και την ολοκλήρωση τού δεύτερου προσωπικού μου δίσκου.

Βάλια Κανελλοπούλου