Χριστουγεννιάτικα δώρα για μουσικόφιλους

binulia
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η εποχή του χρόνου που αγαπάμε να προσφέρουμε δώρα στα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα έφτασε. Αν οι φίλοι σας, ή ακόμα και εσείς ο ίδιος έχετε τη μουσική ως το νούμερο 1 πάθος σας, σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για να έχετε ακόμα πιο ευτυχισμένα Χριστούγεννα.

Δείτε τον ΟΔΗΓΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2016/2017 του clickatlife

A Tribute to Record Stores – Bernd Jonkmanns
Η μανία με τη συλλογή βινυλίων, γίνεται όλο και μεγαλύτερη όσο περνούν τα χρόνια. Δε θα μιλήσουμε για άλλη μια φορά για την επάνοδο του βινυλίου, ούτε για τα δεκάδες vinyl bazaars που θα λάβουν μέρος την εορταστική περίοδο.  Το 2009 ο Γερμανός φωτογράφος Bernd Jonkmanns, αποφάσισε να αποτυπώσει το κοινό που συχνάζει στα δισκάδικα και πέρασε έξι χρόνια ταξιδεύοντας στα πιο διάσημα καταστήματα πώλησης μουσικής στον κόσμο. Το αποτέλεσμα είναι το λεύκωμα “A Tribute to Record Stores”.

Box sets
Πάντα αυτή την περίοδο τα συγκροτήματα και οι μουσικοί κυκλοφορούν ογκώδη box sets που περιλαμβάνουν διάφορα καλούδια, από cds και dvds μέχρι διάφορα gadgets. Και είναι πάντα μια καταπληκτική ιδέα για δώρο. Φέτος έχετε να διαλέξετε από box sets των David Bowie, Bob Dylan, Fleetwood Mac, Little Richard κ.ά.

Εισιτήρια για συναυλίες
Δεν υπάρχει τίποτα που να αγαπάει περισσότερο κάποιος μουσικόφιλος από το να δει ζωντανά τον αγαπημένο του καλλιτέχνη. Αν η τσέπη σας το σηκώνει, θα μπορούσατε να αγοράσετε πολυπόθητα χαρτάκια για μεγάλες συναυλίες του εξωτερικού για να δείτε ονόματα που σπάνια έρχονται στη χώρα μας και να απολαύσετε θεαματικά shows. Αν από την άλλη κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, τσεκάρετε τις πολιτιστικές ατζέντες και κλείστε θέσεις για κάποιο από τα επερχόμενα events, ειδικά την εορταστική περίοδο συμβαίνουν πολλά και ωραία πράγματα στην πόλη.

Gadgets
Πέρα από τη μουσική, οι μουσικόφιλοι αγαπάνε τα gadgets ή τα διάφορα αξεσουάρ που κυκλοφορούν οι αγαπημένου τους καλλιτέχνες. Μια βόλτα στο διαδίκτυο θα σας εντυπωσιάσει, αφού μπορείτε να βρείτε από αφίσες ή σουβέρ, μέχρι σερβίτσια, εσώρουχα ή ακόμα και ποτά ή αναψυκτικά με τα logos ή την υπογραφή διάσημων μουσικών.

Ακουστικά/Ηχεία 
Για τους πιο “εξειδικευμένους”, αλλά και για αυτούς που θέλουν να βάλουν λίγο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, μηχανήματα ήχου τελευταίας τεχνολογίας ή συλλεκτικά ακουστικά, όπως αυτά που δημιούργησε φέτος η Sony, θα κάνουν οποιονδήποτε ασχολείται λίγο πιο σοβαρά με το θέμα ήχος, να σας λατρέψει.