Ελένη Δήμου: "Ο Έλληνας θέλει πάντα να εκφραστεί με τη μουσική"

eleni-dimou
ΤΕΤΑΡΤΗ, 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Κάνουμε ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με την Ελένη Δήμου στο Ρυθμός Stage αφού πρώτα διαβάσουμε όσα είπε στο clickatlife για τις εμφανίσεις της, τη μουσική, το τραγούδι.

Μιλήστε μας για τις εμφανίσεις σας  στο Ρυθμός Stage. Πώς προέκυψε η συνεργασία και τι θα ακούσουμε;
Mετά από τις δύο επιτυχημένες εμφανίσεις του Οκτωβρίου με αφορμή το καινούργιο μου τραγούδι "Σε καταργώ" σε μουσική Σπύρου Πάζιου και σε στίχους της Τασούλας Θωμαίδου σκεφθήκαμε πως θα ήταν όμορφο να περάσουμε παρέα με το κοινό μια βραδιά χαράς όπως είναι η παραμονή των Χριστουγέννων με όμορφα και ψυχαγωγικά τραγούδια.

«Από το χτες στο σήμερα» και η παρουσία σας στο χώρο του τραγουδιού είναι μακρά και πλούσια. Περιγράψτε μας αυτή την πορεία και τα συναισθήματά σας.
Έχω νοιώσει μεγάλη χαρά και ευτυχία τραγουδώντας τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο! Η πορεία μου στο ελληνικό τραγούδι ήταν και είναι ένα πανέμορφο ταξίδι. Είχε και δυσκολίες πολλές και τίποτα δεν κατακτιέται με ευκολία

Παρά τα γεγονότα των τελευταίων ετών στη χώρα, πολλά μουσικά events γίνονται ειδικά στην πρωτεύουσα. Πιστεύετε ότι ο Αθηναίος παραμένει γλεντζές ή η διασκέδαση έχει αλλάξει;
Πιστεύω πως ο Έλληνας θέλει πάντα να εκφραστεί μέσω της μουσικής. Μπορεί να έγιναν λιγότερες οι μέρες εξόδου αλλά πάντα είναι γεμάτες ζωντάνια.

Πώς θα χαρακτηρίζατε την χρονιά που πέρασε, προσωπικά και εθνικά;
Με χαρά και θλίψη. Χαρά γιατί έκανα καινούργιο τραγούδι και έχουμε όλοι την υγεία μας, εννοώντας την οικογένειά μου και τους φίλους μου, αλλά από την άλλη στην Ευρώπη του 2015 στα ελληνικά νερά πνίγηκαν παιδάκια στο μισό μέτρο και οι συμπολίτες μου περνούν πολύ δύσκολα με την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα 5 χρόνια τώρα. Ανήκω και εγω σε αυτούς. Αλλά ας είμαστε λίγο αισιόδοξοι στέλνοντας στο σύμπαν τις προσδοκίες μας για ένα καλύτερο αύριο.

Τι περιμένετε να σας φέρει το νέο έτος και τι εύχεστε;
Στιγμές ευτυχίας. Εύχομαι καλή υγεία σε όλους.